La dificultat per obtenir diners per a l'EOI posa en dubte l'obertura per l'inici del 2011-2012

L'Ajuntament està buscant l'acord amb entitats bancàries que li permetin finançar l'operació, de més de 8 milions

«Segueix els tràmits», diu el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Sanahujes, que explica que el més complicat «ja s'ha fet». La veritat és, però, que han passat més de cinc mesos des de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i el Departament d'Educació que ha de permetre que el consistori, a través de l'empresa municipal Smhausa (Servei Municipal de l'Habitatge i Actuacions Urbanes), avanci els més de vuit milions d'euros que costarà. I falta encara trobar l'entitat bancària que permeti aquesta operació de crèdit i, a partir d'aquí, s'hauran d'iniciar tots els processos per adjudicar l'obra. És a dir, que els set mesos que es van anunciar des de la signatura del conveni fins a l'inici de l'obra difícilment es podran complir, perquè no s'ha iniciat el concurs, i, entre aquest tràmit, l'adjudicació i l'inici de les obres es tardarà almenys dos i tres mesos. És a dir, que si el concurs es pogués començar abans de final d'any les obres poden començar cap al març. I si es té en compte que es tardaran prop de divuit mesos, com a mínim, entre l'inici i el final de les actuacions la construcció es podria enllestir cap al setembre, just a punt per l'inici de curs, tot i que s'ha de tenir en compte que caldrà dotar-la de contingut i fer el trasllat des de les dependències de la Rambla al nou edifici de la Chartreuse. El mateix equip d'arquitectes ha manifestat la dificultat de fer l'obra en un any i mig, perquè es tracta d'una actuació complexa. De fet, a hores d'ara el màxim responsable de la regidoria d'Educació no vol parlar de terminis i el director dels serveis territorials d'Educació, Vicent Villena, assegura que res del que es pot fer està en mans del departament.

«Estem en un edifici ple de deficiències»

L'actual seu de l'Escola Oficial d'Idiomes és un edifici antic amb moltes precarietats, i alumnes i professors segueixen i fan les classes com poden tot i les dificultats que s'arrosseguen de fa anys. Anna Gispert, representant dels alumnes al consell escolar, confia que les obres comencin aviat, però ja veu a venir un altre retard: «Quan es va signar el conveni amb l'Ajuntament ens van dir que les obres podrien començar al gener.» I ni tan sols s'ha convocat encara el concurs per poder rebre els projectes de les empreses que aspirin a la realització d'aquesta obra. Gispert diu que en el proper consell escolar, que es farà abans de finals d'any, es valorarà l'estat de la qüestió i es decidirà quina és la posició de l'escola si s'acaba confirmant un nou retard en l'inici de la construcció, que pot tornar a obligar a ajornar els terminis previstos pel trasllat de l'EOI a la Chartreuse. Aquests problemes en l'espai queden evidents en el bloc que han creat un grup d'estudiants de l'escola d'idiomes, http://volemunedificidigne.blogspot.com/. I es posa de manifest també en el dia a dia. En el darrer simulacre d'emergències que es va fer a l'edifici per comprovar el temps per evacuar l'edifici en el cas d'accident, un dels grups es va quedar dins l'immoble perquè una de les escales d'emergència no arriba al carrer. Gispert no creu que, tenint en compte que s'han de traslladar, el Departament d'Educació faci grans inversions per suplir les deficiències, la manca de seguretat i els problemes d'accessibilitat de l'edifici de la Rambla, que s'arrosseguen de fa anys,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.