La plataforma Signa per la Llengua presenta demà les firmes recollides contra la política lingüística d'Alboraia

Denuncien l'ús del castellà de forma exclusiva en els comunicats municipals i el tancament de l'Oficina de Promoció

La Plataforma Signa per la Llengua presenta demà a Alboraia les signatures de veïns i veïnes que estan en desacord amb la política lingüística del consistori. A l'acte s'oferirà informació sobre el nombre de signatures recollides, es farà un balanç de la campanya, que té per objectiu iniciar un procediment administratiu que obligue l'Ajuntament d'Alboraia a declarar si els fets de l'escrit són certs o contraris a drets.

Aquest escrit detalla que les circulars informatives als veïns, les convocatòries als ciutadans, les comunicacions per escrit, la propaganda institucional, les bases reguladores de concursos i llicències, les campanyes informatives institucionals, les notificacions personals als interessats, els decrets de l'alcaldia i altres resolucions i acords, així com tota la cartelleria es fan sistemàticament en castellà quasi exclusivament. A més, com a conseqüència d'aquesta política, l'Ajuntament d'Alboraia ha tancat les portes de l'Oficina de Promoció de l'Ús del Valencià. «La nostra intenció és que se solucione la nefasta política en matèria de normalització lingüística del valencià a Alboraia», han indicat els organitzadors.

L'acte estarà encapçalat per l'actriu Rosana Pastor, veïna d'Alboraia i la primera signant del document de denúncia, que es lliurarà al registre de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.