Una guia per fer turisme amb el tren d'alta velocitat

Les set ciutats catalanes que són o seran connectades entre elles amb el TAV s'uneixen per promocionar-se mútuament

Per aconseguir aquesta operació de promoció, els responsables de Turisme de cada ciutat duran a terme accions comunicatives conjuntes. La primera d'aquestes accions és l'edició del catàleg titulat Una via. Set històries, que s'ha pogut fer amb el suport del programa d'ajudes a projectes transfronterers atorgades per la Generalitat de Catalunya i el Consell General de la Catalunya Nord. La idea és de difondre aquest document a les oficines de turisme d'aquestes set ciutats i a les fires on el Consorci Turisme de Catalunya sigui present.

Els territoris concernits representen un mercat potencial de 10 milions de persones. Des d'ara per Lleida, Tarragona i el Prat, i d'aquí a uns anys la resta se situaran en un espai de temps molt curt aprofitant el recorregut del tren d'alta velocitat. Si no s'ha esperat l'arribada definitiva del TGV és, segons Christine Maudet, responsable de Turisme a l'Ajuntament de Perpinyà, perquè «sempre s'han d'anticipar les accions, és una feina de molts anys abans que la gent ho assimili», i hi va afegir: «Si no ho fem així el perill és que només veiem passar el tren i que la gent no s'aturi a les nostres ciutats.»

Aquesta guia presenta una per una les set ciutats amb un petit text de presentació en tres idiomes (català, francès i castellà), així com algunes fotos i les dades de contacte amb l'oficina de turisme. A més, al final del llibret trobem una agenda mes per mes, amb les activitats de cada una de les ciutats. De moment no hi ha encara una pàgina web comuna però sí que s'ha anunciat la voluntat de penjar a les webs pròpies de cada ciutat les activitats de les altres sis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.