La proposta de prohibir els toros arriba al Parlament a final de la setmana vinent

S'han de debatre les esmenes a la totalitat presentades pel PSC, el PP i Ciutadans a la ILP antitaurina

La reforma de l'actual llei de protecció dels animals que ha de prohibir les curses de braus a Catalunya tot just comença la seva tramitació. A final de la setmana vinent, dijous o divendres, s'han de votar al Parlament les tres esmenes a la totalitat del PSC, PP i Ciutadans a la ILP que pretén abolir les festes antitaurines. El PSC va justificar en el seu moment la presentació d'aquesta esmena perquè hi pogués haver una votació en el debat a la totalitat. A l'hora de pronunciar-se a favor o en contra de les esmenes, tant els 37 diputats socialistes com els 48 de CiU tindran llibertat de vot.

La plataforma Prou, promotora de la ILP, critica la votació ja que considera que posarà de manifest quina és la filosofia de determinats grups polítics, ja que, si les esmenes prosperessin, la tramitació de la reforma es moriria la setmana que ve. Els antitaurins recorden que Prou «ha batut rècords de participació ciutadana, en ser la segona ILP amb més nombre de fedataris registrats i la segona que més firmes ha aconseguit en tota la història del Parlament».

Tot i les tres esmenes a la totalitat, el més probable és que els diputats les rebutgin i pugui continuar la reforma de la llei. Si la setmana vinent es dóna llum verd a la ILP, aquesta haurà de continuar el curs legal. S'hauran de presentar les propostes de compareixences dels afectats per la prohibició de les curses de braus a la comissió de Medi Ambient. Posteriorment, els diferents grups polítics presentaran les diferents esmenes a la reforma, l'informe, el dictamen de la comissió i finalment la votació. Seguint aquests tràmits, no serà fins al març o l'abril de l'any vinent quan els diputats s'hauran de pronunciar a favor o en contra de la reforma per abolir les festes de braus.

El diputat de CiU, Josep Rull, va recordar ahir que el fet de rebutjar les esmenes a la totalitat per continuar la tramitació de la reforma no vol dir que s'aprovi la reforma mesos més tard.

De fet, diputats que la setmana vinent potser estaran a favor que continuï la tramitació de la llei, hi voten finalment en contra quan en coneguin el seu contingut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.