L'Arquebisbat de València remet a Educació un llistat d'instituts als quals culpa del descens de l'alumnat de Religió

Demana que es donen «indicacions clares i precises» perquè l'alternativa a Religió es done en «igualtat de condicions»

L'Arquebisbat de València ha remés a la directora territorial d'Educació, Virgínia Jiménez, un llistat de centres als quals acusa de fomentar que l'alumnat no trie cursar l'assignatura de Religió amb pràctiques «irregulars» i «discriminatòries». El llistat acompanya un escrit en què l'Arquebisbat assegura que aquests centres posen l'assignatura de Religió fora de l'horari lectiu, i també a primera o última hora, de manera que els alumnes que no tenen Religió se'n van a casa o arriben una hora més tard al centre «amb permís de la direcció». En l'escrit es manifesta que aquesta situació provoca un «descens generalitzat» de l'alumnat de Religió i demana que es prenguen les «mesures oportunes» i es donen «indicacions clares i precises als centres» perquè impartisquen l'Atenció Educativa —l'alternativa per als alumnes que no cursen Religió— en «igualtat de condicions» que la classe de Religió.

L'escrit l'ha difós la diputada d'Iniciativa i portaveu de Compromís, Mònica Oltra, que l'ha considerat una «ingerència» de l'Església catòlica en el funcionament dels centres públics, feta d'una forma «inquisitorial», ja que ha confeccionat una «llista negra» d'instituts «als quals s'han dedicat a investigar per justificar el descens generalitzat de l'alumnat de Religió en l'educació secundària».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.