Arriba l'hivern de debò

Alertes per nevades en cotes baixes i temporal a mar amb onades de fins a 4 metres

La nuvolositat anirà en augment en general, i de bon matí els núvols seran més abundants i compactes al terç sud i al litoral i prelitoral de les comarques gironines. La cota de neu es preveu al voltant dels 200 metres en aquesta zona de la Costa Brava, i també al Pirineu, i als 400 metres a la resta, tot i que puntualment les precipitacions seran en forma de neu en totes les cotes, d'intensitat entre feble i moderada. Les prediccions del servei meteorològic apunten que les temperatures experimentaran un descens general que faran que l'ambient sigui fred.

Hi haurà un fort onatge al mar, amb onades de quatre metres d'alçada a la Costa Brava. El vent bufarà de tramunta o gregal fort amb cops molt forts. A la resta del litoral bufarà gregal entre moderat i fort amb cops molt forts.

Alerta per risc d'onatge

Davant d'aquesta situació, la direcció general de Protecció Civil va activar ahir l'alerta pel mal estat de la mar a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Maresme, i recomana extremar les precaucions en ports, clubs nàutics i confraries de pescadors sobre les mesures de precaució convenients amb els amarratges d'embarcació i en la navegació en general. El Servei Català de Trànsit demana també extremar la precaució en tots els trajectes, especialment entre els conductors que circulin amb vehicles de gran tonatge o que transportin algun remolc.

Neu a Tarragona

Precipitacions de pluja i neu van caure ahir sobretot al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Tot i que no hi va haver problemes importants, ni carreteres tallades, les màquines llevaneus van sortir en algunes vies d'aquestes comarques per prevenir possibles incidències. Municipis del Baix Camp com ara Riudecols o Prades van veure la primera neu de l'hivern. A Querol, a l'Alt Camp, la precipitació va deixar un gruix de deu centímetres. A Calaf o a Montserrat el paisatge va quedar emblanquinat i la neu va caure en cotes de 400, 300 i fins i tot 200 metres en molts punts de la Catalunya sud i central. Segons les previsions, això es pot repetir avui i estendre a la majoria de comarques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.