Els animalistes lliuren 127.500 firmes de suport a la ILP contra les curses de braus

El ple debatrà divendres si la iniciativa popular tira endavant

Aquestes signatures no tenen res a veure amb les de la iniciativa legislativa popular (ILP), recollides per la plataforma Prou. La presidenta de l'ADDA, Carmen Méndez, va dir ahir que volen «fer pressió» per evitar que prosperin les esmenes a la totalitat que han presentat el PSC, el PP i el Grup Mixt i que s'han de debatre divendres. Méndez va subratllar que la societat catalana ja no pot fer res més per demostrar que un 70% de la població vol prohibir les curses de braus.

Després de ser rebuda pel president del Parlament, Ernest Benach, Méndez va explicar que aquestes signatures formen part d'una campanya que es va iniciar el 2004 després de la declaració de Barcelona com a ciutat antitaurina. Es tracta, però, de la tercera entrega que realitzen i en total han entregat 676.000 signatures. Les dues associacions volien donar aquestes últimes signatures fa un any i mig, però van decidir no fer-ho per no confondre la ciutadania amb les de la ILP. Ara que es debatrà finalment la iniciativa han decidit fer l'acte d'entrega per donar suport a la plataforma Prou, amb la qual han col·laborat per recollir les signatures.

Méndez va lamentar que els partits «no han sintonitzat» amb el clam en contra de les curses de braus. «Ja no sabem com fer-ho entendre», es va queixar la presidenta de l'ADDA, que va atribuir el fet que fins ara no s'hagin prohibit les curses a la pressió que exerceix el lobby taurí. De fet, va indicar que són els que s'hi dediquen els que volen «polititzar» aquesta iniciativa. «La tortura ja no està justificada, però el lobby taurí és negoci i defensa els seus interessos», va argumentar.

Pel que fa a la recepció amb el president Benach, va indicar que aquest els havia rebut amb molta correcció i que havia expressat que, tot i que representa tots els partits, confia que aquest divendres «sigui positiu pel desig de la ciutadania».

Llibertat de vot

el punt

Segons totes les previsions, el Parlament de Catalunya debatrà aquest divendres a les 9 del matí una iniciativa legislativa popular (ILP) que ha estat avalada per 180.000 ciutadans, la qual sol·licita que siguin prohibides les curses de braus a Catalunya. La votació és un debat de totalitat, cosa que significa que el que es decideix és si la ILP continua o no la seva tramitació al Parlament. Durant el debat, un representant de la plataforma Prou, promotora de la ILP, podrà intervenir en el ple durant quinze minuts, i a continuació prendran la paraula els representants de cadascun dels grups parlamentaris. Els grups del PSC-CpC, el PP i Ciutadans han presentat una esmena de retorn a aquesta iniciativa popular per evitar que prosperi, encara que al mateix temps el mateix grup socialista i el de CiU han anunciat que donaran llibertat de vot als seus diputats. Més enllà del simbolisme de la mesura, si la ILP passés primer aquest tràmit i s'aprovés al cap d'uns mesos, afectaria la plaça Monumental de Barcelona, l'única activa a Catalunya, i que el 2009 ha estat l'escenari de la celebració d'una vintena d'esdeveniment taurins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.