El 80% de la flota pesquera de la costa gironina no pot sortir a la mar tot i que el temporal amaina

Durant els propers dies s'esperen encara temperatures molt fredes

Les confraries més afectades per la mala mar van ser les de Cadaqués, Llançà, el Port de la Selva, a l'Alt Empordà; la de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, i la de Blanes, a la Selva. En aquesta darrera només dotze de les setanta barques van sortir a pescar, bàsicament les embarcacions grans i mitjanes, ja que les petites es van quedar amarrades al port. A Roses, en canvi, totes les embarcacions van sortir a pescar.

Mal al Baix Empordà

D'altra banda, el temporal marítim ha agreujat encara més el mal estat del passeig del Molinet, a l'Estartit, que ja fa vuit anys que està tancat per la problemàtica del mal estat de la muntanya, on van haver-hi problemes amb els despreniments l'any 1994. L'Estat, però, ha encarregat recentment el projecte per refer el passeig, encara que abans caldrà assentar la muntanya.

D'altra banda, el temporal marítim també ha afectat el passeig dels Griells, entre l'Estartit i la desembocadura del riu Ter. Aquesta vegada, el temporal ha descalçat prop d'una trentena de metres de passeig, en un tram que no té res a veure amb el ja condicionat arran del temporal de l'any passat.

La Generalitat arregla s'Abanell

La Generalitat ha començat a arreglar amb una actuació d'urgència aquesta setmana el tram del passeig de s'Abanell que depèn de l'administració catalana. L'inici de les obres va coincidir curiosament amb el temporal marítim, que va derruir una petita part de les rajoles i el mur d'un tram de poc més de cent metres ja molt malmès pels temporals d'aquests darrers anys. Aquestes rajoles, de tota manera, ja havien de ser tretes durant aquesta actuació. L'adjudicació de les obres d'emergència de s'Abanell, pressupostades en 531.000 euros, es va fer el 23 de novembre. Aquesta actuació afectarà 322 metres del tram de la Generalitat, a la zona dels càmpings, on mai no s'ha fet cap aportació de sorra ni s'han fet reparacions importants després dels danys dels temporals. Els treballs seran idèntics als que ja es van fer en els 70 metres restants de la Generalitat que es van arreglar fa mesos, i consisteixen en la construcció d'una escullera, colgada per la sorra, i un mur de formigó armat. El passeig serà restablert amb paviment de panot. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques calcula que l'actuació haurà acabat a la primavera, just a punt per a la temporada d'estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.