El govern ultima l'obertura d'un centre de menors al barri barceloní de Gràcia

La Generalitat preveu obrir un centre de menors al barri de Gràcia. En concret, durant el primer trimestre de l'any vinent. Ho va assegurar ahir la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que va detallar que al nou centre s'hi traslladaran els joves que actualment s'estan als que hi ha al barri del Poblenou i a Vallvidrera, on s'havien rebut nombroses queixes per part de veïns.

En una entrevista a Catalunya Informació, Capdevila va expressar el seu disgust pel contingut de l'informe que Amnistia Internacional va fer públic la setmana passada, i que assegurava que en diversos centres dependents de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'infligeixen maltractaments a menors i fins i tot abusos. Tal com va fer el director de la institució poques hores després de la publicació de l'estudi, Capdevila va negar taxativament les acusacions. Va assegurar que la Fiscalia ha entrat en aquests centres i «no ha emès mai» cap informe negatiu. «No es pot difondre una mala imatge quan tenim milers d'educadors que fan una feina excel·lent a favor de l'atenció als menors en risc d'exclusió social», va advertir la consellera. Carme Capdevila va explicar que la Generalitat està estudiant la possibilitat de portar Amnistia als tribunals per les greus acusacions contingudes en l'informe, que es va fer en base a entrevistes a menors i familiars.

LA PROTAGONISTA

CARME CAPDEVILA
consellera d'acció social
Estudia denunciar AI per l'informe sobre els centres de menors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.