la contra

«Tocats» per la solidaritat

Desenes de gironins van participar ahir en la marató de sang i en l'estirada de corda a favor de les malalties minoritàries que es van celebrar simultàniament a la ciutat de Girona

La sort va tornar a passar ahir de llarg de la ciutat Girona, però, per sort, va haver-hi molts gironins que van fer un gest solidari i o bé van anar a donar sang a la marató que es va fer a l'hotel Carlemany o bé van participar en l'estirada de corda a favor de les malalties minoritàries que va tenir lloc just davant de l'hotel, a la plaça Miquel Santaló. O a totes dues coses alhora.

Des de primera hora del matí, i amb un clima temperat, la cèntrica plaça va estar molt concorreguda. A partir de les 10, van començar a arribar els primers candidats a donar sang i també els grups disposats a prendre part en l'activitat Girona té corda. En grups de deu persones, cadascuna de les quals feia una aportació de 10 euros, els equips rivals s'havien d'enfrontar per veure qui estirava més fort i més ràpid la corda. En aquesta activitat, organitzada per Nadark Esdeveniments, van participar-hi agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Municipal, de la Guàrdia Civil; treballadors de Televisió de Girona i de l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg). També van prendre part en el Girona té corda personal de la clínica Girona –com a colofó del seu 75è aniversari– i dels serveis territorials de Salut, amb la doctora Marta Pedrerol al capdavant. Socialistes contra convergents i ERC contra els d'Iniciativa. Representants de la FOEG i de la Cambra de Comerç i del Consell Comarcal del Gironès. I tot i l'esforç que cadascun dels grups va posar a l'hora d'estirar la corda cap al seu bàndol, el que ahir va comptar va ser la participació. L'aparició de la pluja a mig matí va estroncar l'activitat i els de la gestoria Cànovas i l'assessoria Codina es van quedar amb les ganes de competir, tot i estar-hi inscrits.

La marató de donació de sang va arrencar amb força al matí. Diferents autoritats van fer una crida pública als ciutadans gironins a donar sang. El responsable del Banc de Sang i Teixits de Girona, Joan Profitós, va dir que la marató s'havia programat de forma estratègica perquè en aquestes dates el nivell de donació baixa i les necessitats es mantenen. «Una bossa de sang és el millor regal de Nadal que es pot fer», va afirmar el president de la Germandat de Donadors de Sang de Catalunya, Marc Ibars. A final del matí es va arribar a la quantitat de 130 donants –molt a prop dels 150 previstos–, però a la tarda la presència, un altre cop, de la pluja va esguerrar les previsions inicials de superar els 400 donants que es van assolir en l'última edició, la del 2007. Així que, a darrera hora de la tarda, els organitzadors confiaven a superar la xifra dels 200.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.