gastronomia

Temps de guies: Relais & Châteaux

Ja tenim la guia Relais & Châteaux 2010. Jaume Tàpies, president internacional de Relais & Chateaux, la va presentar el passat dimarts dia 15 al restaurant Neichel, de Barcelona, acompanyat de Núria Galià, directora a Espanya, Portugal i Sud-amèrica, i Esmeralda Capel, directora del gabinet de premsa.

Una guia, distribuïda en 57 països de tot el món, que té una tirada de 830.000 exemplars, en sis llengües i que en 680 pàgines inclou en aquesta nova edició un total de 475 establiments (restaurants i hotels, dels quals 31 són membres nous. I d'aquests només dos són espanyols: l'hotel Ferrero, de Boicarent (València), i Palacio de Luces, de Colunga (Astúries).

Els catalans de la Relais & Chateaux de 2010 són El Castell de Ciutat, de la Seu d'Urgell; Torre del Remei, de Bolvir de Cerdanya; Mas de Torrent, de Torrent; Sant Pau, de Sant Pol; Can Fabes; de Sant Celoni, i Neichel, de Barcelona. A les comarques tarragonines encara no n'hi ha cap, d'establiment. Potser, pensant en l'edició de 2011, hi podrem veure algun hotel tarragoní, com podria ser Mas La Boella, Mas Passamaner, Villa Retiro, entre altres.

Recordem que la Relais & Chateaux és una guia que inclou els millors hotels i restaurants amb encant del món. Coneguda com La ruta de la felicitat, recull, doncs, els establiments més exclusius i únics dels cinc continents, que s'han de sotmetre a rigoroses inspeccions, almenys una vegada cada tres anys. El consell d'administració de la cadena efectua una exhaustiva avaluació de forma anònima, tant de les instal·lacions com dels serveis, donant especial importància al tracte que s'ofereix als clients. Els hotels i els restaurants han de respondre a les cinc característiques que identifiquen el grup: Caràcter, Cortesia, Calma, Cuina i Charme (encant).

En la presentació, Jaume Tàpies, que ha sigut reelegit pels socis perquè continuï en el lloc de president internacional de la prestigiosa cadena durant quatre anys més, va destacar que s'ha arribat, després de molts anys gestions, a un acord d'unió que es firmarà aquest mes de gener amb Traditions & Qualité, i va parlar també del projecte que totes les grans capitals tinguin algun hotel Relais & Chateaux. A més, va comentar que l'ambaixadora d'aquesta Relais & Châteaux 2010 és l'actriu Carole Bouquet, que substitueix l'escriptor Douglas Kennedy. També es va referir a algunes dades significatives, com són més d'1,4 milions d'euros de volum de negoci total per al conjunt dels establiments, 17 milions d'euros en xecs regal venuts, 530.000 visitants cada mes en la web: www.relaischateaux.com, etc. L'acte de presentació es va cloure amb un magnífic dinar, elaborat per l'excel·lent cuina d'un d'aquests grans xefs que inclou la guia, Jean Louis Neichel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.