ACPV denuncia pressions intimidatòries del GAV i l'Ajuntament de València a Expojove

Intents de censura, robatori de material i amenaces protagonitzen la primera participació d'ACPV a la fira infantil i juvenil

Acció Cultural del País Valencià ha denunciat el Grup d'Acció Valencianista (GAV)davant la Fiscalia per les amenaces i coaccions que aquest grupuscle ha llançat contra els Joves d'Acció, presents per primera vegada en Expojove. Segons ACPV, membres del GAV han insultat i amenaçat el personal de l'estand de Joves d'Acció, als que també han robat mostres del material exposat

Les coaccions han arribat fins i tot a la gent que s'aproximava a l'estand, als que deien que no s'arrimaren o que no signaren a favor de TV3, adduint que «són proetarres». Un membre del GAV inclús ha amenaçat de mort a un dels joves d'Acció: «si descobrisc on vius et mataré», li va dir. Requerit l'auxili de la seguretat privada de la fira, aquesta es va mantenir al marge al·legant que no podia fer res.

ACPV ha responsabilitza d'aquests fets a l'Ajuntament de València, per permetre la presència del GAV, jutjat i condemnat per diversos incidents violents, i també per no posar els mitjans per evitar els incidents. A més, ACPV acusa l'Ajuntament de València de voler censurar el seu estand. Segons l'entitat, diversos representants del consistori van voler que retiraren la Guia dels Drets Lingüístics i el material de la campanya per TV3 al País Valencià, per considerar-lo material «polític».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.