la contra

Un desig per al meu poble

Els alumnes de Castell-Platja d'Aro demanen com els agradaria que fos el seu municipi

El Nadal és l'època dels desitjos per excel·lència. No trobarem cap altra data que acumuli tantes peticions de bones voluntats. N'hi ha alguns que es gasten totes les seves pregàries el dia del sorteig de la grossa, d'altres que en guarden pel sorteig del gener, uns que fan una llarga llista de regals pel cagatió i els Reis Mags, i d'altres que simplement desitgen rebaixar aquell quilet de més que tenen a la panxa.

Els més sorprenents de tots són la canalla. Molts dels seus desitjos es fan realitat la nit de Nadal, amb el cagatió i, és clar, també la nit de Reis. Si han de triar una nit de l'any, segur que trien aquesta. El més segur és que els nens i nenes, a hores d'ara, ja deuen haver escrit la carta amb tots els seus desitjos, dels quals la majoria són joguines, consoles, aparells electrònics i un llarg etcètera.

A Castell-Platja d'Aro, des de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament, s'ha engegat per primera vegada un concurs de redacció escolar en què la temàtica és Com t'agradaria que fos el poble? Els guanyadors, a més de rebre un obsequi, van protagonitzar l'encesa de llums de Nadal.

D'entre els desitjos dels alumnes de primària del CEIP Els Estanys i el CEIP Vall d'Aro, hi ha els que tenen una relació directa amb el municipi: «El meu somni és que Platja d'Aro tingui més llum per Nadal», «Necessitem un institut nou, que les meves germanes es queixen que és molt vell»; «M'agradaria que el carrer principal fos de vianants» o «M'agradaria que Platja d'Aro tingués una residència per als ancians». D'altres que es preocupen més per la societat: «M'agradaria que hi hagués una feina per a cada persona d'aquest poble. No m'agrada veure la gent buscant menjar als contenidors dels supermercats»; i d'altres que tenen desitjos familiars: «M'agradaria que el meu pare arribés més aviat a casa», i alguns, per ara, irrealitzables: «M'agradaria que hi hagués pastilles perquè la gent gran pogués tornar a tenir els anys que volgués.» Però la petició més desitjada, naturalment, és que el Nadal duri tot l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.