Fan una xarxa de botigues perquè els més desafavorits comprin aliments a bon preu

Reforçaran la de Girona i n'obriran de noves a Salt, Figueres, Lloret de Mar i Palamós, el 2010

El projecte, que s'ha batejat amb el nom de Consum solidari, preveu implantar a mig termini una xarxa d'economats a dotze municipis de les comarques gironines. A més de la Diputació de Girona, també hi participen el govern de la Generalitat de Catalunya, el Banc dels Aliments, la Fundació Caixa Girona i Càritas. Tots cinc signaran un conveni que permetrà posar fil a l'agulla a la creació de les botigues solidàries.

En una primera fase, el projecte reforçarà l'economat que ja existeix a la ciutat de Girona des del mes de novembre i també n'obrirà de nous a Salt, Figueres, Lloret de Mar i Palamós. Les botigues se situaran en locals cedits pels ajuntaments, i els serveis socials de cada municipi seran els que determinaran les persones que podran accedir a l'ajuda. El president de la Diputació, Enric Vilert, destaca que els economats «permetran donar aliments bàsics a qui més ho necessita».

Descomptes de 75%

A l'hora d'adquirir els aliments, els beneficiaris gaudiran de descomptes que oscil·laran entre el 50% i el 75% respecte al preu de venda al públic en una botiga convencional. A més dels descomptes, també hi haurà alguns aliments que es donaran als usuaris sense cap cost. Aquests aliments d'entrega gratuïta (com ara sucs, llet o arròs) els aportarà el Banc dels Aliments. Després de la primera fase, la intenció és que els economats s'instal·lin a set municipis més. En concret, a Blanes, Roses, Torroella de Montgrí, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Olot i Banyoles.

El projecte disposa, en aquesta primera fase, d'un pressupost superior als 400.000 euros. La Diputació de Girona n'aportarà 175.000; el Banc dels Aliments, 164.000 euros en espècies; la Fundació Caixa Girona comprarà les neveres i el mobiliari de les botigues; i Càritas Diocesana de Girona aportarà 73.753 euros, a part de buscar donacions d'aliments per un valor de 134.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.