L'eròtica vegetal

La nit de Naps i Cols d'Arenys de Mar i Arenys de Munt se celebra sense incidents i amb poques bromes

L'ambient festiu es va començar a notar als carrers d'Arenys de Mar i Arenys de Munt a partir de quarts d'una de la matinada. «És el nap, qui guanya, qui guanya, és el nap qui guanya la col», s'escoltava pels estrets carrers del centre de les viles. Un grup d'uns quinze amics baixava per la riera d'Arenys de Mar amb un carro d'anar a comprar carregat d'una quarantena de vegetals que, com mana la tradició, havien estat robats hores abans. «Ja no en queden a Arenys, hem hagut d'anar a buscar-los a Sant Esteve de Palautordera i a Breda», explicaven dos membres de l'escamot. Tenien una ruta definida, un mapa amb les adreces de totes les noies que volien homenatjar o bé ridiculitzar, tot depèn de com es miri. «Fa anys es penjaven els naps a casa de les noies més fresques; ara, però, la cosa ha canviat i li tires el nap a la xicota o a les amigues», comenta un jove. Les noies, per la seva banda, tiren cols als balcons dels nois.

Amb el vegetal, s'hi adjunten missatges i poemes de to eròtic. «En tenim diverses versions: de més i de menys picants en funció de la confiança.» I un cop ben lligat cal llançar-lo amb tanta precisió que caigui just en el balcó de la noia desitjada. Sembla fàcil, però no ho és gens. Les cases de planta baixa han anat deixant pas als blocs de pisos de tres o quatre plantes d'altura, i la perícia dels joves s'ha anat aguditzant per necessitat. Aquest grup de joves fa uns quatre anys que surten plegats la nit de Reis. «Encara no tenim un nom, ens l'hauríem de posar», diu un. De fet, pel camí es creuen amb un altre grup, que pràcticament els dobla l'edat, que així els ho recomana. «Heu de signar amb el nom de la colla i així us recordaran d'un any a l'altre.» Surten idees, però cap de definitiva. Continuaran pensat.

La d'aquest any va ser una nit tranquil·la, sense grans incidents. Només una noia va haver de ser traslladada a l'hospital perquè va caure quan intentava posar una pancarta i va quedar masegada de cops. Lluny queden aquells Nits de Naps i Cols amb greus enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra, plenes de detinguts i ferits. «La gent pren consciència que ha de ser una nit tranquil·la», explica l'inspector de la policia local, Joaquín Cruz, que hi afegeix que també s'ha rebaixat la presència policial als carrers per evitar tensions innecessàries. En total, enguany van treballar una vintena d'efectius.

Al matí següent és temps per veure les bromes. La més destacada, una gran pancarta a l'Ajuntament que deia «Pàrquing gratuït» i tots els parquímetres de la zona blava, segellats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.