Atesos 44 sense sostre aquestes quatre nits

Les persones que viuen al carrer són les que més intensament pateixen les baixes temperatures dels dies de més fred, per la qual cosa les ciutats de Tarragona i Reus disposen d'un operatiu especial que activen a la vegada que s'activa el Neucat per oferir als transeünts la possibilitat de dormir sota cobert. Durant les últimes quatre nits, en què s'ha activat per segona vegada aquest dispositiu que a Tarragona implica la Guàrdia Urbana, la Creu Roja i els serveis socials, han atès 43 persones. «El 60% van acceptar l'allotjament, però la resta prefereix quedar-se al carrer, perquè no accepten tenir normes o perquè a vegades estan alcoholitzats», segons especifica el regidor de seguretat ciutadana, Carles Castillo. El nombre de persones ateses ha estat similar al de la darrera vegada que es va activar l'operació Iglú, que és com es denomina.

A Reus, el protocol d'actuació per evitar que les persones dormin al carrer el du a terme la regidoria de Serveis Socials, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de la ciutat, que és qui detecta els sense sostre i els dóna la possibilitat que passin la primera nit en alguna pensió: «L'endemà Serveis Socials ja es posa en contacte amb aquesta persona, tot i que n'hi ha que no volen cap tipus de control social» explica Rosa Garrido, regidora de l'àrea de Benestar Social. Si les persones ho accepten se'ls localitzen familiars i se'ls ajuda a tornar a la seva ciutat, si són de fora. I si són de Reus «es posen en marxa els recursos que hi ha a la ciutat» sempre que acceptin els requisits que se'ls demanen, «i moltes vegades això no passa». En aquesta darrera onada de fred només s'ha derivat una persona en una pensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.