Correus obrirà la nova oficina a Reus el 22 de gener

Hi ha invertit més d'un milió d'euros

El 21 de gener serà l'últim dia que l'oficina de Correus de la plaça de l'Estació estarà oberta al públic. Un cop s'abaixin les persianes per darrer cop, els operaris procediran a la mudança de tot el material, que es traslladarà a les noves instal·lacions del carrer Bahía Blanca. L'edifici que ha adquirit la Sociedad Estatal Correos y Telégrafos SA té una superfície de 320 m² i segons fonts de l'empresa ha de rectificar l'insuficient servei que fins ara s'ha donat al sector sud de la ciutat, que estava descobert.

Última tecnologia

El local estarà equipat amb mecanismes d'última tecnologia per resoldre totes les qüestions tècniques i relacionades amb la logística, i també té l'objectiu de millorar l'atenció al públic oferint un servei més àgil i còmode en un edifici més ampli que l'actual. Amb tot, de moment l'empresa no té previst ampliar la plantilla, que serà la mateixa que fins ara.

Unitat de distribució

Tot i que el local de la plaça de l'Estació ja no servirà per atendre el públic, l'empres pública la vol conservar per tal de mantenir-hi el servei de distribució de cartes i embalatges, i com a magatzem. Segons la Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos SA, la reubicació d'espais s'ha degut a la necessitat de repensar les necessitats dels usuaris, ja que aquesta instal·lació i la seu central de la plaça de la Llibertat estan massa a prop l'una de l'altra, mentre que a la part sud de la ciutat els veïns quedaven sense servei.

La central, sense millora

Tot i que les demandes tant de la societat civil com dels grups polítics de la ciutat –per exemple, el grup municipal de CiU– fa temps que es concentren en la idea que es millorin les instal·lacions de la seu central, aquesta no és la idea de l'empresa, que no preveu una reforma integral de l'edifici a curt termini perquè primer es vol veure com evoluciona la cobertura del nou servei. No obstant això, sí que s'han solucionat els problemes d'accés, amb plataformes que salven les barreres arquitectòniques per als usuaris amb mobilitat reduïda.

La Sociedad Estatal Correos y Telégrafos SA va adquirir l'edifici per valor de 650.000 euros, i l'adequació i adaptació de les instal·lacions ha costat 434.000 euros. Les obres de rehabilitació del nou local s'han allargat i aquests dies encara s'està enllestint el trasllat de línies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.