Vuit persones en situació de risc social fan tasques forestals a Mas Ritort de Tordera

Vuit persones provinents de col·lectius de risc social i en atur participen des del mes de desembre en un pla ocupacional de tasques forestals a la finca de Mas Ritort de Tordera. El pla, impulsat pel Departament de Treball i gestionat per l'entitat Fundació Plataforma Educativa, està concebut perquè es desenvolupi en sis mesos i les tasques concretes que preveu són la neteja del bosc i el manteniment dels camins, tant principals com secundaris; la repoblació forestal de la zona cremada per l'incendi de l'any 2002; la preparació de la zona destinada a l'horta; la tallada de selecció de la roureda existent, i l'estassada de la sureda.

Es dóna el cas que l'entitat també és la responsable de la posada en marxa en aquest mas situat al veïnat de Sant Pere de Tordera d'un centre per a menors tutelats que comença a funcionar aquest any. El projecte depèn del Departament d'Acció Social i Ciutadania i consistirà en un centre residencial d'acció educativa (CRAE) amb una capacitat per a 24 menors d'edat, d'entre dotze i divuit anys, tutelats per la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Es tracta de nens i joves que provenen d'ambients desestructurats i als quals, de manera temporal, s'ofereix una alternativa per normalitzar la seva situació. Aquests menors estan en situació de desemparament i els seus pares han perdut temporalment l'exercici de la pàtria potestat. El centre, amb un pressupost global de dos milions d'euros, el gestionarà la fundació, que ha rebut una ajuda de la Generalitat de 835.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.