Denuncien que només hi ha dos al·lergòlegs en tota la sanitat pública gironina

La Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica (Scaic) va organitzar ahir, juntament amb el servei d'al·lèrgia de l'hospital Josep Trueta el Matí Al·lergològic de Girona, una jornada científica que va reunir al Mas Marroch de Vilablareix un centenar d'especialistes. L'Scaic va denunciar la manca de personal especialitzat en al·lèrgies a la sanitat pública de la demarcació de Girona, on només hi ha dues al·lergòlogues al Trueta. Amb aquesta dada, Girona se situa en el penúltim lloc de l'Estat espanyol, només per davant de Zamora, pel que fa a ràtio d'al·lergòlegs per habitant. Per aquest motiu, segons denuncia l'Scaic, les llistes d'espera a la demarcació per ser atès d'aquesta simptomatologia són de mig any. A més, a la falta de metges especialitzats s'afegeix el fet que tots els afectats de la demarcació s'han de traslladar a la capital del Gironès, perquè als altres quatre hospitals comarcals (Figueres, Olot, Blanes i Palamós) no disposen de cap especialista en al·lèrgies. El president de l'Scaic, Antonio Valero, va exigir ahir «un mínim de vuit especialistes en al·lèrgies a la demarcació», ja que «la distribució geogràfica és nefasta», perquè hi ha afectats que han de fer molts quilòmetres per ser atesos.

Un 22% té símptomes

Durant la jornada es va afirmar que el 22% de la població gironina presenta símptomes d'alguna malaltia al·lergològica. Les més freqüents són la rinoconjuntivitis, l'asma i la urticària, provocades principalment pel pol·len, els fàrmacs i els àcars. Anualment al Trueta es realitzen unes 1.408 primeres visites, 3.672 visites successives i 1.274 procediments diagnòstics i terapèutics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.