«L'última defensa de Barcelona» a Subirats es farà cada mes

El Patronat de Turisme de Subirats convertirà en una activitat mensual al municipi L'última defensa de Barcelona, la ruta que reviu els últims enfrontaments de la Guerra Civil espanyola abans de la presa de Barcelona. L'èxit de convocatòria de diumenge passat, el primer dia que es feia aquesta activitat, i l'expectació que ha despertat no només al municipi ha animat els responsables del patronat a programar mensualment l'itinerari. Durant els últims dos anys s'han descobert als boscos de Subirats, amagades pel pas del temps, multitud de trinxeres, nius de metralladores i restes d'equipaments dels soldats que hi van combatre, que es conserven en un inusual bon estat. Les unitats mobilitzades, segons han explicat els historiadors locals, tenien l'objectiu d'alentir al màxim possible l'avanç de les tropes franquistes cap a Barcelona i així permetre una evacuació més ordenada dels refugiats.

El tercer diumenge de cada mes es farà l'itinerari de les 9 del matí a la una del migdia. L'import de la ruta guiada són dos euros per persona. La inscripció es pot fer al web de turisme de Subirats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.