La biblioteca de Tortosa estrena un programa de voluntariat destinat als discapacitats intel·lectuals

La biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i el Grup d'Entitats d'Iniciativa Social de les Terres de l'Ebre (GEIS) van presentar ahir un programa de voluntariat per apropar les persones amb discapacitat intel·lectual al món de la lectura. En concret, els alumnes del centre ocupacional Icària, de l'EMD de Jesús, i del centre d'educació especial de l'Escola Verge de la Cinta, de Campredó, es desplaçaran dos cops per setmana a la biblioteca tortosina, i tant els voluntaris com els seus monitors els donaran a conèixer els diversos serveis de la biblioteca. En aquest sentit, la principal activitat que hi desenvoluparan serà una sessió del que s'anomena lectura fàcil. Aquestes sessions, que tenen menys d'una hora de durada, es fan amb llibres adaptats per a persones amb dificultats de comprensió lectora, que després serveixen els monitors dels dos centres per programar altres activitats durant la setmana. Però tant el director del centre ocupacional Icària, Josep Vericat, com la directora tècnica de l'àrea de salut del Verge de la Cinta, Noëlle Sánchez, van dir que el més positiu d'aquesta iniciativa pionera serà la interacció i el vincle afectiu que s'establirà entre els voluntaris i els nous usuaris de la biblioteca.

La directora de la biblioteca, Irene Prades, va recordar que, fins ara, una vintena de voluntaris feien possible el servei de préstec a domicili, tant a particulars com a llars d'infants, llars d'avis i residències geriàtriques. «El nostre projecte, la Biblioteca sense parets, anava adreçat, sobretot, a la gent gran o amb problemes de mobilitat, que havien estat usuaris de l'antiga biblioteca Oliver de Boteller, i que nosaltres no volíem perdre perquè sabíem que eren grans lectors», va detallar. Però ara la biblioteca Marcel·lí Domingo ha anat més enllà, i per això ha posat els seus voluntaris al servei del GEIS. En aquest sentit, el GEIS és una agrupació d'entitats constituïda l'any 2007, i que actualment integren la cooperativa Verge de la Cinta, la Fundació Mercè Pla i la Fundació Tutelar de les Terres de l'Ebre. L'objectiu del GEIS és fer possible la plena participació i inclusió de les persones discapacitades en la comunitat, amb la formació, l'educació, l'atenció i la promoció laboral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.