El carnaval de Sitges amplia el recorregut de les rues i reforça els dispositius de seguretat

L'Arribo i l'Enterrament es faran per primer cop a la platja de Sant Sebastià

Els canvis en el recorregut de les rues de la Disbauxa i l'Extermini no seran les úniques novetats del carnaval de Sitges, que comença dijous vinent amb l'arribada de sa majestat el rei Carnestoltes i la presentació de la reina del carnaval. De fet, l'Arribo i l'Enterrament del Carnestoltes canvien també d'escenari i es faran per primer cop a la platja de Sant Sebastià. Aquest any, la colla La Gauche Divine serà l'encarregada de presentar el personatge del Carnestoltes dijous vinent i, posteriorment, al pati exterior de l'edifici Miramar es coneixerà la identitat de la reina del carnaval per part de la colla Maracuyá.

Una altra novetat d'aquest any és que els participants de la rua infantil disposaran de tres minuts per poder exhibir els seus balls al cap de la vila, igual que fan les colles d'adults a les rues de la Disbauxa i l'Extermini. I després de l'èxit de l'any passat, tot i que feia vint anys que no se celebrava, s'ha tornat a convocar la Cursa de Llits per dissabte al matí.

Més policies de paisà

La seguretat tornarà a ser una de les apostes del municipi per vetllar per la celebració del carnaval. I és que a més de mantenir les tanques al llarg de tot el recorregut de les rues, enguany es reforçarà el dispositiu augmentant la presència d'agents de paisà per evitar furts i altres incidents. A més, per controlar la massa de visitants està previst que un helicòpter dels Mossos d'Esquadra faci les tasques de vigilància a la zona el diumenge i també el dimarts. En total, es preveu que unes 800 persones –entre policies, sanitaris, bombers i tècnics– vetllin per al bon desenvolupament de la festa.

En aquest sentit, l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, ha fet als visitants una crida al seny: «Demanem responsabilitat i civisme, no limitem a ningú que vingui a passar-s'ho bé, ben al contrari, però demanem que tothom sigui respectuós amb el que som, amb la festa i, si pot ser, també amb les papereres.»

Un reactiu de l'economia

En temps de crisi, Jordi Baijet considera que el carnaval actuarà com un revulsiu, més que mai, de l'activitat econòmica local: «Sitges es desperta per carnaval, fa un gran salt, el poble surt al carrer, perquè aquest ha estat un hivern dur i molt fred, i l'economia local farà un canvi important.» Modistes, lampistes, pintors, restauradors i molts altres negocis i autònoms es beneficien de l'activitat que envolta la festa del carnaval i que va des de la composició de les disfresses fins a l'elaboració de les carrosses i l'atenció als visitants: «És una font econòmica molt important per al municipi», assenyala Baijet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.