Campanya per ampliar a tot Catalunya la prohibició d'ús d'animals salvatges als circs

24 localitats catalanes ja han prohibit aquests espectacles

Sota una carpa de circ, i davant de l'Escola Rogelio Rivel de Nou Barris, tres entitats de protecció dels animals –FAADA, ANDA i Born Free Foundation– van presentar ahir la campanya Infocircos, que persegueix la prohibició de l'ús dels animals salvatges en espectacles de circ. Aquesta iniciativa pretén ampliar el nombre de localitats «lliures de circs amb animals», que fins ara són 24 a Catalunya. Les quatre capitals catalanes ja han prohibit aquests espectacles, i l'Escala, Lloret de Mar i Sant Boi de Llobregat han estat els últims municipis a fer-ho. La coordinadora de campanyes de FAADA, Jennifer Berengueras, va afirmar ahir durant la seva intervenció que els animals de circ no viuen en condicions dignes i són «ridiculitzats» constantment. «És normal que un elefant vagi en bicicleta?», es preguntava ahir el representant d'ANDA, Alberto Díez, que va denunciar que la legislació existent no resol la situació dels animals que participen en espectacles de circ, i va reclamar que la llei prevegi la prohibició d'aquestes pràctiques.

Panorama internacional

El debat sobre les condicions en què viuen (o malviuen) els animals que participen en aquests espectacles ha arribat també a d'altres estats europeus. Àustria va ser pionera a prohibir la presència en circs de qualsevol tipus d'animal salvatge. D'altres estats europeus com ara Suècia o Bèlgica han regulat aquesta pràctica tot i que no l'han prohibit del tot. El debat, però, sembla que ara s'ha traslladat, entre d'altres, a França, al Regne Unit i a Grècia que, segons els portaveus d'Infocircos, també es plantegen la prohibició. Aquesta pressió topa amb la voluntat dels defensors del circ tradicional de conservar els números amb feres. Enguany, el Festival de Circ de Montecarlo ha atorgat per primer cop un Clown d'Or per a un número amb lleons. Els braus, i ara les feres, mantenen viva la disputa entre detractors i defensors d'aquests espectacles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.