Sancions a 15 establiments gironins en les 3.716 inspeccions que es van fer l'any passat per la llei antitabac

Els serveis territorials de Salut van detectar 713 incorreccions, moltes als rètols

Les sancions que es van posar l'any passat des dels serveis territorials de Salut per incompliment de la llei antitabac van ser, en set dels casos, per consum de tabac en un lloc on no es podia; en cinc casos va ser per venda de tabac no permesa; en quatre casos perquè hi havia zones que no estaven ben marcades, i en tres, per una senyalització inadequada. En total es van sancionar quinze establiment, tot i que a algun se li va posar més d'una sanció, segons van informar fonts dels serveis territorials de Salut a Girona.

Tràmits des del Ministeri

La voluntat del Ministeri de Sanitat és prohibir fumar en espais tancats destinats al públic, com són restaurants, bars i locals d'oci. En l'actualitat, es porten a terme converses amb els grups parlamentaris amb l'objectiu d'ampliar el conjunt d'espais lliures de fum, segons van explicar les fonts consultades. La consellera de Salut, Marina Geli, va recordar, en unes declaracions recents, que des de Catalunya ja es va plantejar inicialment aquesta prohibició que es vol aplicar ara, «en defensa dels drets dels treballadors».

Campanya per frenar els canvis

La Federació d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), amb seu a Barcelona, du a terme una campanya de recollida de signatures en contra de l'enduriment de la llei antitabac. La campanya es va iniciar el 16 de gener a Castelldefels, i inicialment s'hi van adherir uns 400 locals d'arreu de Catalunya. Segons va informar el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, a la campanya ja hi han participat més de 800 bars, restaurants i locals d'oci d'arreu de Catalunya, dels quals més d'un centenar són de les comarques gironines.

L'objectiu dels impulsors de la iniciativa és arribar a unes 150.000 signatures, i presentar-les el 4 de maig al Ministeri de Sanitat per demanar que es paralitzi la modificació de la llei. La federació també ha demanat una reunió amb la ministra de Sanitat per poder-li explicar personalment els objectius de la campanya, i traslladar-li les preocupacions dels empresaris, segons indica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.