El Suprem confirma la presó per a la propietària del Donegal en considerar lesions els trastorns provocats pel soroll

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de María del Carmen Ahijado contra la condemna a cinc anys i mig de presó i una multa d'11.250 euros per un delicte de contaminació acústica i tres de lesions. Mentre Ahijado n'era la propietària, de l'abril del 2005 al maig del 2006, el pub Donegal, situat al carrer Nou de la Rambla de Barcelona el 2005, funcionava com a discoteca tot i no tenir llicència per fer aquesta activitat. La dona va arribar a trencar diversos precintes municipals per continuar amb l'activitat i el soroll que sortia del local va causar lesions a tres veïns de l'immoble, i per això la condemnada els haurà d'indemnitzar amb 6.000 euros a cadascun.

La sentència de l'audiència que el Suprem ha ratificat indica que la dona va col·locar, sense el corresponent permís administratiu, un equip de reproducció mecànica de música i cinc altaveus. El soroll que generava aquest equip de música de nou del matí a tres de la matinada va afectar psicològicament i físicament els habitants del pis situat a sobre del local, que van tenir nombroses lesions.

Els afectats van posar la primera denúncia contra el local, per falta d'insonorització, al Districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona. L'establiment va rebre 10 inspeccions de la Guàrdia Urbana fins al setembre del 2005 pels sorolls i es va iniciar un expedient administratiu de l'activitat sense llicència. En aquest sentit, el departament de llicències del Districte va fer a finals de setembre les primers proves sonomètriques al pis dels perjudicats, on es va percebre que se superava en 8 els decibels permesos. Tot i que el districte va ordenar a la processada que adaptés el local a l'ordenança municipal de medi ambient, els veïns van continuar denunciant aquesta contaminació reiterada i demanant el tancament.

Després d'altres inspeccions el gener del 2006, el districte va ordenar el tancament del local, tot i que la processada va trencar els precintes uns dies després per continuar amb l'activitat. L'abril del 2006 es va ordenar un altre tancament del local però la propietària va tornar a trencar l'ordre, fins que se'n va emetre una quarta, el maig del 2006, que va resultar la definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.