VIDRERES (Selva)

Carnaval

Tot fent bullir l'olla del ranxo

El plat fort (i mai millor dit) del carnaval vidrerenc és la festa del ranxo, que té lloc el dimarts de carnaval, el dia 16 de febrer. L'arrelada tradició d'aquest àpat col·lectiu, del qual es fan 27 peroles de 100 litres cadascuna, parteix d'una recepta a base de carn de porc (botifarra negra i blanca) i de vedella, mongetes seques, cigrons, patates, arròs, cebes i tomates. És, de fet, un àpat que es repartirà a uns 3.000 comensals i, d'altra banda, és, com aquell qui diu, el punt final de la celebració en honor d'en Carnestoltes que començarà demà dissabte i estarà dedicat a la mainada. A la nit, serà el torn de la disbauxa jove al pavelló municipal (la Bacanal de Carnaval), en la qual participaran diversos grups musicals. Diumenge es dedicarà el matí a l'esport (XXI Cros de Vidreres) i, a la tarda, es tornarà a complaure la mainada. En aquesta ocasió, amb el concurs de disfresses infantil. Dilluns al matí, en canvi, serà el torn dels joves i la gent gran, amb un concurs intercomarcal de disfresses. Dimarts, abans del ranxo, tindrà lloc la desfilada de carrosses i comparses, amb premis i obsequis per a tothom.

Del 13 al 16 de febrer. Actes i activitats en diversos escenaris del poble. Festa del ranxo: dia 16http://www.vidrerescom
www.vidrerescom
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a