Quinze candidats aspiren a substituir la síndica de greuges de Barcelona, que ahir va deixar el càrrec

La primera síndica de greuges de Barcelona, Pilar Malla, va presentar ahir el seu darrer informe anual al ple municipal. Malla va deixar el càrrec que ha ocupat durant cinc anys remarcant la «bona predisposició» dels ciutadans i l'administració per participar en la institució, i reclamant més habitatge social, un transport públic més barat i restriccions en la publicitat d'alcohol per protegir els menors. Abans de presentar l'informe al ple, Malla va ser rebuda per l'alcalde, Jordi Hereu, que li va lliurar una placa en agraïment a la seva labor com a defensora dels drets i les llibertats públiques dels barcelonins.

Actualment, l'Ajuntament de Barcelona està a punt d'acabar el procés per nomenar el nou síndic. Un total de 67 entitats registrades a la ciutat han presentat els seus candidats i entre els proposats se n'han escollit quinze. Ara ha començat la tanda de converses entre els grups polítics per intentar consensuar el successor de Malla.

Els candidats

Els quinze candidats són l'economista Josep Maria Carreras; l'exsecretari general de CCOO Joan Coscubiela; la portaveu de Papers per a Tothom, Norma Falconi; la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Eva Fernández Lamelas; l'assessor en matèria de seguretat pública del síndic de greuges, i membre de Justícia i Pau, Ignasi Garcia Clavel; el cap de comunicació de Càritas, Luis Miguel Luna; l'exregidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Francesca Masgoret; el periodista, escriptor i assessor de relacions externes del Departament de Justícia de la Generalitat, Àlex Masllorens; l'advocada especialitzada en immigració i estrangeria Antonia Moyano; l'advocat i president d'Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez Heredia; la portaveu i coordinadora de SOS Racisme, Begoña Sánchez; la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Assumpció Vilà; el rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya Jordi Serrano; l'adjunt a la síndica de greuges, Marino Enrique, i Maria Pichel, presentada per l'associació DAB, dedicada a la integració de dones immigrants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.