STEPV atribueix a una campanya d'assetjament les declaracions de Font de Mora respecte a les finances del sindicat

El conseller l'acusa de rebre subvencions d'altres comunitats i el sindicat ho nega detallant els seus ingressos

L'entrevista al conseller Font de Mora publicada hui pel diari Las Provincias ha provocat l'emissió d'un comunicat per part de STEPV en què manifesta que el conseller «pretén desprestigiar i afeblir» el sindicat amb les seues declaracions. En l'entrevista, Font de Mora destaca el cost dels alliberats de STEPV —tot i que són els que legalment li corresponen com a representant majoritari del professorat valencià— i insinua que aquest rep subvencions «de fora de la Comunitat», cosa que ha sigut negada pel sindicat.

En el seu comunicat de resposta, STEPV detalla que les seues fonts de finançament són les quotes d'afiliació i, fins a 2009, les ajudes per l'activitat sindical de la Conselleria d'Educació (legalment establides per acord administració-sindicats des de 1987), amb subvencions per activitats de formació en col·laboració amb l'administració, i per foment del valencià (mitjançant conveni signat pel mateix conseller). A més, el sindicat rep una assignació corresponent de la subvenció de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Treball a la Intersindical Valenciana de la qual STEPV n'és una part, i una altra assignació corresponent de la subvenció del Ministeri de Treball a la Confederació de STE, d'àmbit estatal, d'acord amb el nombre de delegats de cada territori.

El sindicat ha recordat que l'«assetjament» que pateix per part de la Conselleria d'Educació va començar amb la retirada de les subvencions que legalment li corresponen en els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'any 2010, en concepte de representativitat sindical i per la presència en els fòrums institucionals de negociació. Un «castic» a què ara se sumen unes declaracions que, segons STEP, «no tenen una altra finalitat que impedir l'activitat normal del sindicat i intentar desprestigiar-lo i paralitzar-lo davant les pròximes eleccions sindicals, que tindran lloc cap al final de l'any 2010».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.