Mataró estudia ara ampliar l'horari de tancament de les guinguetes de la platja

El govern municipal estudia ara, després d'haver-ho aprovat en l'últim ple, ampliar l'horari de tancament de les guinguetes de la platja. El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme ha fet arribar a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (Impem) una contraproposta menys restrictiva que eviti que els establiments hagin de tancar tan aviat, ja que per la majoria d'ells la limitació els serà perjudicial per al negoci. La nova normativa, que té com a objectiu fer compatible el descans dels veïns que viuen a tocar del passeig marítim amb l'oci nocturn d'aquesta zona, preveu que entre setmana les guinguetes tanquin a la una de la matinada, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, a les dues. La presidenta de l'Impem, la regidora Alícia Romero (PSC), va explicar que la decisió s'ha pres després de l'actitud «poc responsable» d'alguns operadors durant l'últim estiu, però que la voluntat és asseure's un altre cop i consensuar una proposta a mig camí entre la que defensa el govern municipal i la que proposen els empresaris.

Els limitadors de so

David Pecharroman, membre de la junta del gremi i responsable d'una de les guinguetes de la platja, reconeix que no volen tenir «problemes» amb els veïns, però també indica que l'obligació d'instal·lar limitadors de so a cada establiment ja hauria de ser prou eficaç per evitar el conflicte. «La nostra font d'ingressos és la nit i estem compromesos a instal·lar-nos els aparells i a complir el que fixa la normativa», assegura Pecharramon, que considera que el govern hauria de ser més flexible pel que fa a l'horari de tancament, com a mínim en determinades èpoques de l'estiu. «L'únic que volem és tenir un horari en condicions i que es tingui en compte que la gent està de vacances», hi afegeix. L'empresari també adverteix del perill que podria suposar «tallar dràsticament» una oferta d'oci nocturn que «dóna vida a la platja i a la ciutat».

La presidenta de l'Impem ja va apuntar que la restricció horària no hauria d'afectar la programació d'activitats, com ara els ja tradicionals monòlegs o els concerts en directe. En aquest cas, Alícia Romero va assenyalar que els espectacles també estaran garantits durant aquest estiu però ara s'haurà d'obtenir una autorització prèvia. Inicialment, la nova normativa contempla que les activitats només es puguin fer de diumenge a dijous fins a la mitjanit, i els divendres, dissabtes i vigílies de festius, fins a la una de la nit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.