Societat

El govern d'Arenys de Munt diu que donarà el permís per a la mesquita i que no hi ha d'haver problemes

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, va tornar a manifestar a l'últim ple que, si no es troba cap local alternatiu, es donarà el permís a la comunitat musulmana perquè obri el centre de culte als baixos del bloc de pisos del Pi Gros, ja que compleix amb la normativa vigent. Mora va insistir que el projecte que es va presentar està molt ben fet, i que un cop es compleixin els requeriments que han fet els tècnics i es facin les inspeccions corresponents es concedirà el permís. Tot i que l'alcalde va apuntar que li hauria agradat trobar un local alternatiu per traslladar la mesquita, hi va afegir que «no s'ha de pressuposar d'entrada que hi ha d'haver problemes». Així, Móra va posar com a exemple de convivència el cas d'Arenys de Mar, on també hi ha una mesquita que des de fa anys funciona als baixos d'un bloc de pisos del carrer de les Escolàpies. En el mateix ple, els grups municipals van acordar a petició d'ERC l'elaboració d'una ordenança sobre locals de lliure concurrència, com ara els centres de culte. La regulació es faria aquest mateix any. Tot i així, l'alcalde va manifestar que amb una ordenança com aquesta a les mans ara la comunitat musulmana no tindria alternativa. «Haurem d'aprendre a conviure tots plegats i, si es produeixen conflictes, estem aquí per reconduir-ho», va dir l'alcalde.

Des de fa temps que aquest col·lectiu ha manifestat el seu desig de trobar un espai on resar per no haver de traslladar-se fora del municipi. Els veïns més propers han mostrat el seu rebuig perquè s'obri el centre a sota el bloc de pisos, ja que no ho consideren apropiat per les molèsties que podria ocasionar l'afluència de tanta gent.

Un debat a la Ràdio

Amb l'objectiu de trobar punts d'acord i apropament en aquesta qüestió de les parts implicades, Ràdio Arenys de Munt ha organitzat un debat dissabte 20 de febrer. Hi intervindran el portaveu de la comunitat musulmana d'Arenys de Munt, un representant veïnal i un membre de cada partit polític amb representació a l'Ajuntament. Durant l'hora i mitja del programa es volen posar sobre la taula els arguments de les dues parts, i buscar ponts de diàleg entre els drets de la comunitat islàmica per tenir un lloc on anar a resar, així com que es respecti el descans dels veïns que ja viuen al bloc i a cases properes. El debat es farà a les instal·lacions de l'emissora municipal i no serà obert al públic, tot i que hi haurà un torn perquè els veïns hi puguin intervenir per telèfon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.