La fred no atura el carnaval

Milers de gironins desfilen a les rues que se celebren per tot el territori

A Lloret, on se celebra una de les rues més importants de les comarques gironines, 1.300 persones sortiran a desfilar aquest cap de setmana, amb la participació de 25 colles, 6 més que l'any passat. Els regidors de l'equip de govern hi participaran, com cada any, aquest cop disfressats de nedadors, per celebrar l'inici de la construcció de la piscina. Les rues desfilaran dissabte a la tarda i diumenge al matí.

L'Escala també aplegarà molta gent aquest any. Amb 22 carrosses i 23 comparses, es preveu per avui la participació de 1.200 persones a la rua de carnaval. La comissió organitzadora La Farandola ha hagut fins i tot de dir que no a més carrosses perquè el recorregut pel barri vell no permet absorbir-les. Enguany és el 30è aniversari de la comissió organitzadora i per aquest motiu també es fa una exposició que recupera molt de material d'aquestes últimes 30 dècades.

També a Banyoles, a primera hora de la tarda, es concentraran les carrosses i les comparses davant de l'ajuntament. També es farà el Carnestoltes de Nit, amb concentració de carrosses i comparses al passeig de la Indústria.

A Sant Hilari Sacalm, aquest dissabte els infants seran els grans protagonistes amb la rua infantil, i sa majestat el rei del Carnestoltes visitarà aquest migdia els establiments de Santa Cristina d'Aro guarnits de carnaval. Palamós també celebrarà avui la seva tradicional i multitudinària rua.

A Olot, la plaça del Mercat va inaugurar ahir una exposició de barrets de carnaval, realitzats pels alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió. Aquests barrets estan decorats amb productes que es poden comprar en aquest espai.

En moltes altres localitats de tota la geografia gironina, com Camprodon, Calonge o Cassà se celebraran d'altres actes festius de carnaval.

Sant Feliu de Guíxols

El Carnaval va engegar ahir una rua que va tornar a batre un rècord de participació, amb un total de 3.306 persones que van desfilar. El recorregut començava al carrer Callao fins al casino La Constància.

Lloret de Mar

Els treballadors de l'Ajuntament van disfressar-se com cada any en el seu lloc de treball, aquest cop de parodiats del programa La escobilla nacional, com Belén Estebán.

Palafrugell

A.V
Uns 2.000 alumnes de set centres educatius de Palafrugell van participar ahir, amb pares i mestres, en la rua de carnaval escolar. La rua va sortir de la plaça de Can Mario i, després de recórrer el nucli antic, va acabar a la plaça Nova.

Roses

La fred no va arronsar els milers de participants, distribuïts en més de vuitanta comparses i colles, que van desfilar per l'avinguda de Rhodes. També al voltant de la rua –la més important que es fa a l'Alt Empordà– s'hi van concentrar desenes de milers d'espectadors. Els actes de carnaval seguiran avui a la tarda amb la rua infantil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.