La filla del Carnestoltes es declara nova reina del carnaval en l'Arrivo de Vilanova

La reobertura del Teatre Principal i el tancament de la gossera van ser dues de les crítiques de les entitats en la desfilada

El duel entre el Mamut (que, curiosament, lluïa una carpeta de CiU) i la Mofeta (que també en lluïa una, però amb el logo del PSC) va radiografiar irònicament les dues Vilanoves: la dels que defensen que només hi han de viure «els d'aquí, de sempre», i la dels que volen ser massa políticament correctes integrant i respectant la diferència. Uns aposten perquè el diumenge de les Comparses pugin al balcó de l'ajuntament «Mari Pau Huguet i Núria Feliu»; els altres, en canvi, demanen que siguin «Asha Miró i José Montilla»; els primers reivindiquen que es prohibeixin les vambes i els texans per als membres de les comparses, perquè duguin, reglamentàriament, vestit i corbata, i que l'únic himne que soni sigui el turuta; els segons aposten perquè l'americana del membre de la comparsa sigui «dissenyada per Jordi Labanda i Custo» i elaborada amb «material reciclat», i que les xarangues toquin l'Imagine de John Lennon durant la festa de diumenge. Si per al Mamut «abaixar els impostos i regalar un entrepà» és un mètode segur per revifar el Vidalot, el Mofeta aposta per portar cada any «David Civera i Manel» amb un festival alternatiu.

Els dos fills de sa majestat, però, van despertar el rebuig del públic, que no va veure clares les propostes, quasi electorals, de tots dos. Entre vídeos que van recordar la figura del seu pare, el rei del carnaval del 2009, i com van ser engendrats, els dos germans van descobrir que sa majestat va tenir una tercera filla, que va aparèixer a l'escenari sortint d'una enorme vagina. «Porto l'essència del carnaval a la sang», va dir la tercera candidata a regnar a la ciutat, vestida de cap a peus de color lila, amb els braços tatuats, una ploma al cap i un antifaç.

Una reina crítica

La filla del Carnestoltes va criticar durament les «baralles» entre els seus germans, va mostrar-se com una dona alliberada reconeixent que «li agrada el sexe» i, amb un evident sentit comú, va convidar tots els assistents a gaudir del carnaval de Vilanova fins dimecres vinent.

Cotxes amb globus per accedir al centre

L'Arrivo de Vilanova va servir, un any més, per criticar polítics i per fer paleses les mancances de la ciutat, i també per fer propostes divertides. Una d'aquestes va ser la de la Unió Vilanovina, que, amb un campanar inflable gegant instal·lat a la carrossa, va reivindicar la creació del dia de l'orgull vilanoví. Per a la colla dels Llaguts Rem, anar amb cotxe fins al centre del municipi és tan complicat que van fabricar-se cotxes amb globus. El tancament de la gossera de Vilanova i el trasllat dels animals de Vilafranca va ser motiu de crítica d'entitats com ara la Penya Barcelonista i la Moixaina. La Casa Castilla y León va carregar contra el col·lapse d'urgències, i els veïns del Fondo Sumella van disfressar-se de «morts per la crisi». la Penya Motorista Vilanova va construir una elaborada carrossa amb gronxadors, envaïda per pallassos i altres representants del món del circ, per criticar el «Trapezi cutre» de la ciutat. La recuperació del Teatre Principal també va ser protagonista de la desfilada, amb colles com ara els Dansaires i els Boters de Mar, aquesta última crítica amb l'exhauriment de les entrades per als Pastorets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.