El Papa podria visitar Barcelona al novembre per consagrar la Sagrada Família

El papa Benet XVI podria inaugurar la nau central de la Sagrada Família durant una visita a Barcelona al novembre. Així ho assegura la revista Catalunya Religió, publicació ben informada de l'Església catòlica. Segons la versió digital de la revista, a Barcelona es vol donar el màxim relleu a l'obertura al culte del temple dissenyat per Gaudí. Aquestes mateixes fonts asseguren que «les gestions per tirar endavant l'estada de Benet XVI a Barcelona han avançat molt els darrers mesos». El plantejament s'assembla més al tipus de viatges que fa Benet XVI, curts i puntuals, en lloc de les grans gires que feia Joan Pau II. Per això, està més clara l'opció d'un viatge d'un dia d'anada i tornada a Barcelona, a només dues hores d'avió de Roma. La data més clara que apareix com a possibilitat és el diumenge 7 de novembre, segons Catalunya Religió. Amb tot, no es descarta que la consagració es faci el 9 de novembre.

Repercussió mundial

Des de la revista catòlica s'assegura que «des de diversos nivells de l'organització vaticana s'ha donat per bona la presència del Papa a Barcelona». Es valora especialment la repercussió mundial que pot tenir l'acte. La Sagrada Família és el monument més visitat de Barcelona, amb més de 2,5 milions de visitants cada any, però també una icona internacional i parada obligada en el circuits turístics mundials. Segons la publicació catalana, al Vaticà es considera que la presència de Benet XVI «donaria relleu a la inauguració però alhora refermaria la catolicitat del temple».

Catalunya Religió també revela alguns detalls sobre les gestions per a la visita papal a la ciutat. Per exemple, la recent visita del mes de gener del president del Pontifici Consell de la Cultura, Gianfranco Ravasi, responsable també de l'oficina encarregada dels béns culturals de l'església. Visita de la qual va informar El Punt, que ara ha pogut saber que Ravasi, a més de visitar el temple, va dinar en un cèntric restaurant amb un significat grup de representants de la societat civil, entre els quals hi havia el president del Patronat de la Sagrada Família i expresident del Parlament, Joan Rigol. Ara, la pròxima estada a Barcelona aquest abril del secretari d'Estat, Tarsicio Bertone, pot servir per donar el vistiplau definitiu al viatge. Bertone vindrà el 25 d'abril a la beatificació del pare Josep Tous i també presidirà la vetlla de Santa Maria a Montserrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.