«Macrobotellón» sense incidents

Els trens especials habilitats per Renfe van facilitar la sortida dels milers de joves que dimarts eren a Sitges, on es va desplegar un gran dispositiu policial

La nit més multitudinària del carnaval de Sitges es va tancar sense cap incident remarcable i amb la sensació generalitzada entre els diferents responsables policials que el dispositiu de seguretat d'aquest any és la línia a seguir per evitar que es reprodueixin en el futur problemes de seguretat viscuts a la població en anteriors edicions de les rues. A banda del multitudinari desplegament d'efectius –més de 300 agents dels Mossos i de la policia local–, en el dispositiu també va tenir un paper important Renfe, que va habilitar un servei especial de trens a partir de quarts de dues de la matinada (14 combois, en total 18.000 places extres), un fet que va facilitar una sortida molt esglaonada i sense aglomeracions dels milers de persones que dimarts a la nit van arribar a Sitges provinents de l'àrea de Barcelona. De fet, l'estació de tren va ser un dels punts forts del dispositiu de seguretat. Una vintena d'agents de la brigada mòbil i de paisà dels Mossos d'Esquadra, i vigilants de seguretat d'Adif i Renfe, van establir un filtratge de seguretat per evitar que tots els visitants entressin al municipi amb ampolles de vidre. Se'ls obligava a buidar el contingut en gots de plàstic. «El que podria passar si entressin amb vidre a dins de la població i hi hagués una baralla», exclamava una responsable dels Mossos, que afegia: «No podríem evitar que beguin al carrer encara que confisquéssim tota la beguda.» Diversos joves van optar per beure's la meitat d'ampolles de cervesa o altres tipus d'alcohol per poder encabir la resta en el got que donaven els agents en el punt de control.

En els trens que van arribar a Sitges es va produir algun incident menor a causa de la ingesta d'alcohol. A fora de l'estació, en canvi, no se'n va registrar cap. Els Mossos van anar desallotjant la plaça cada cop que arribava un tren per evitar que es produïssin aglomeracions. Una tàctica semblant es va seguir en els carrers propers al recorregut de la rua per tal d'evitar taps humans. Quan va finalitzar la comparsa, es va permetre el pas cap al centre de la població, que com en altres edicions va quedar totalment col·lapsat, sobretot a la zona del carrer Parellades, Dos de Maig i al passeig de la Ribera, a l'alçada de la discoteca mòbil. També en aquestes zones, tal com és habitual, és on es van produir la majoria d'incidents. En total, el SEM va realitzar seixanta intervencions sanitàries, de les quals deu van necessitar un trasllat hospitalari. La majoria d'intervencions van ser per intoxicacions etíliques a persones estrangeres d'uns vint anys, tot i que també hi va haver algun cas de menors. Almenys es van registrar tres agressions. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir set persones, per furts i una per agressió. Al peatge de la C-32, els agents van dur a terme 427 proves d'alcoholèmia, de les quals 24 van donar positiu, tres dels quals per sobre de 0,60.

Cap a dos quarts de set del matí es va donar per acabat el gros del dispositiu de seguretat, que va ser valorat de manera «molt positiva» per Rosa Gubianes, cap de la comissaria dels Mossos al Garraf. Des del Centre de Coordinació, els seus responsables van explicar que la matinada havia estat «molt tranquil·la» perquè hi havia hagut menys gent que el 2009. Les dades són aproximades, ja que l'helicòpter dels Mossos que havia de controlar la massa de visitants finalment dimarts no es va poder enlairar a causa dels núvols baixos que hi havia al municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.