Una trentena de restaurants de gamma alta oferiran durant nou dies menús a 25 euros

Democratitzar l'accés a la cuina de qualitat, ni que sigui durant nou dies. Aquest és un dels objectius que persegueix la Barcelona Restaurant Week, una iniciativa de Barcelona Turisme i l'empresa Tryp Network que ha implicat 33 restaurants de gamma alta, que oferiran menús per 25 euros –begudes i cafès a part– entre el 20 i el 28 de febrer. La proposta té un fi també solidari, ja que els restaurants destinaran un euro per cada menú a la Fundació Once del Gos Pigall i a la Fundació Espanyola del Cor.

Entre els restaurants que s'hi han adherit n'hi ha alguns de premiats per la guia Michelin. com ara el Lluçanès, el Hofmann i el Saüc. N'hi ha diversos que es troben en hotels de luxe, com ara el Cent Onze, a Le Méridien; l'East 47, al Claris; l'Sky Food Restaurant, al Me, i el Blanc, al Mandarin Oriental. Destaquen el Petit Comitè, l'aposta per la cuina tradicional de Fermí Puig, i el restaurant revelació al Madrid Fusión, el Libentia, a més del japonès Icho.

En la majoria de casos el menú es pot trobar al migdia i a la nit, excepte en alguns restaurants que només l'ofereixen per dinar. El director de màrqueting de Tryp Network, Gonzalo Jaquotot, va destacar que els restaurants han tingut llibertat a l'hora d'elaborar els menús, que estaran formats per plats habituals a les cartes.

La Barcelona Restaurant Week neix a imatge i semblança de les que se celebren a Nova York, Boston, Amsterdam, Madrid i Lisboa. El director general de Turisme Barcelona, Pere Duran, va assenyalar que un dels objectius és «captar demanda externa als millors restaurants» d'una ciutat que ja està molt ben puntuada, amb un 7,8, com a destinació gastronòmica. La intenció és programar cada any, al febrer i a l'octubre, una Restaurant Week.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.