Les autoritats suïsses certifiquen que Millet i Montull tenen 1,4 milions d'euros als seus comptes

Els van obrir el 1990, quan es va crear la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música

El jutjat de Ginebra que investiga els comptes bancaris que Fèlix Millet i Jordi Montull tenen a Suïssa ha certificat que l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i el que va ser director administratiu de l'entitat disposen cadascun d'un compte a l'entitat SG Private Banking, dels quals són cotitulars les seves dones. Així ho ha comunicat una magistrada del país helvètic al jutge Juli Solaz, que investiga l'apropiació de milions d'euros del fons del Palau de la Música. En total, els imputats disposen d'un saldo d'1,4 milions d'euros a Suïssa, com ells mateixos havien admès.

Els dos exdirectius de l'entitat cultural van obrir els comptes el 6 de març del 1990, el mateix any que Millet va crear la fundació, de la qual va ser president fins que va esclatar l'escàndol del saqueig del Palau. La qüestió és que l'expresident de l'entitat va explicar al jutjat que havia obert un compte a Suïssa després de la mort de Francisco Franco perquè temia que la mort del dictador fes perillar els seus estalvis, tot i que fonts properes al seu entorn van aclarir ahir que en aquesta declaració Millet es referia a dipòsits anteriors. En qualsevol cas, segons la informació remesa pel jutjat de Ginebra, l'expresident del Palau té al compte localitzat al país helvètic 701.640 euros en diner líquid i 396.238 euros en accions i bons, mentre que el seu home de confiança disposa de 109.592 euros en diner líquid i 226.068 euros en bons i accions. Les dones de Millet i Montull, Marta Vallès i Mercedes Mir, són cotitulars dels comptes, en els quals també tenien firma les seves filles Laila Millet i Gemma Montull. Les autoritats judicials suïsses, d'altra banda, han constatat l'existència de diversos moviments bancaris als comptes –corresponents a la compra i venda d'accions– des que el saqueig del Palau va saltar a la llum pública, el juliol passat, fins que aquests van quedar bloquejats a instàncies del jutge Solaz.

Documents sobre diamants

Es dóna el cas que Millet també tenia una caixa forta a l'entitat SG Private Banking, on guardava documents sobre diamants –un dels quals va ser valorat el 1995 en 45.000 dòlars– i sobre inversions en bons, accions i divises, un descobriment que el jutjat de Ginebra ja va comunicar el gener passat al seu homòleg de Barcelona. La pista que va permetre localitzar els comptes i la caixa de seguretat de Millet es va descobrir el 23 de juliol passat, durant el registre que els Mossos van fer a les oficines del Palau. Al despatx de Millet, en concret, es va trobar una carpeta en què constaven les dades identificatives d'un compte numerat en una entitat suïssa, diversos extractes i altres documents que hi estaven vinculats.

«Refundar» el Palau

agències

La junta directiva de l'Orfeó Català posarà avui els seus càrrecs a disposició dels socis per tal de «refundar» l'entitat, com va recordar ahir el tresorer, Pau Duran. «Ens va escollir el senyor Millet i no ens agrada», va dir Duran, que va ser imputat pel saqueig i posteriorment exculpat. El tresorer va instar tots els socis a participar en l'assemblea prevista per avui, i va destacar que en la junta actual hi ha persones amb les quals seria «una llàstima» que no es comptés, com Antoni Ros-Marbà o Lluís Millet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.