BAIX EMPORDÀ

El Baix Empordà aposta pel «sí»

Parlavà destaca per una participació de més del 55%, i la Bisbal, d'un 26,59%

El Baix Empordà va tornar a viure ahir una jornada reivindicativa i alhora festiva. La baix-empordanesa, era aquest cop la comarca on s'organitzaven més consultes de la demarcació, en total vuit. De mitjana, el 94% dels votants van manifestar el seu «sí» a la independència, en canvi un 3% no hi estan d'acord.

La jornada a Palamós va aglutinar molts actes. Ja des de bon matí, timbalers, grallers i geganters van iniciar una cercavila pel municipi mentre els primers votants s'acostaven a l'antiga biblioteca i al local social el Caliu de Sant Joan per fer valer el seu dret. El 95% dels votants van dir «sí» a la independència, tot i que la participació va quedar en tan sols el 17%.

Pitjors resultats va obtenir Palafrugell on, tot i que el mercat va ser un important pol d'atracció de gent, la participació va vorejar el 13%. El «sí» es va imposar en un 94% i a les urnes s'hi van acostar 126 dels 4.000 immigrants que hi ha al municipi.

La casa del mestre de Parlavà va veure com el cantant Lluís Llach anava a votar, així com tots aquells que van gaudir de la botifarrada, la tirada de bitlles i la música dels Grallers de Flaçà. I va ser de les localitats més participatives, ja que van votar el 55% dels ciutadans.

A la Bisbal es va aconseguir un 26,59% de participació. Els dracs, els voltors i els gegants van posar la nota festiva a una diada en la qual fins i tot una geganta va emetre el seu vot simbòlic. La jornada a la Bisbal va ser observada molt de prop per un grup de visitants d'Idiazábal (Navarra), que van prendre nota de la consulta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura van tenir una participació molt semblant a la d'altres eleccions –un 32,49%– i van viure la jornada amb coques i bunyols, sense que hi faltés el raig corresponent de moscatell. Corçà, Casavells i Matajudaica, que feien un piscolabis a l'escola nova, van aconseguir un 33% de vots dels cridats a votar.

A Palau-sator no hi va haver cap vot negatiu: tots van ser o afirmatius (93%) o en blanc (7%). Els impulsors de la consulta van destacar la nombrosa participació (40,5%).

A Vulpellac, un globus aerostàtic va distreure els votants i els més petits.

A Gualta, el «sí» es va imposar clarament (94%) en una jornada en què també va triomfar el concurs de pastissos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.