Un grup de joves europeus elaboren a Vilanova un manual per a la pau

Un grup de líders d'entitats juvenils de 14 països europeus i del sud de la Mediterrània es reuneixen des de divendres i durant vuit dies a Vilanova i la Geltrú per elaborar un manual sobre la cultura de pau i el diàleg intercultural. Ahir van començar al Molí de Mar les classes teòriques i pràctiques, que hauran de donar com a fruit de les conclusions un manual per la pau que posteriorment desenvoluparan en cada país d'origen. Precisament, aquest migdia presentaran al Parlament de Catalunya el projecte Peace Bag for Euromed Youth, coordinat per la Fundació Catalunya Voluntària, amb l'objectiu que la classe política catalana s'assabenti de la iniciativa. En l'acte hi intervindran el president del Parlament, Ernest Benach; el vicepresident de la Comissió de Joventut, Rafael López; el director executiu de la Fundació Anna Lindh, finançadora del projecte, Andreu Claret, i el president de la Fundació Catalunya Voluntària, Jaume Martí.

Peace Bag for Euromed Youth s'emmarca dins del programa Clam per la Pau, que desenvolupa la Fundació Catalunya Voluntària i que aquest cop reuneix joves d'Algèria, Egipte, Jordània, el Líban, Palestina, Tunísia, Turquia, Israel, Bulgària, Grècia, Itàlia, els Països Baixos, Polònia i Romania per dissenyar una «bossa de pau», és a dir, un manual que aporti més comprensió intercultural, que ajudi en la resolució de conflictes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.