Societat

Arenys de Munt descarta el trasllat de la mesquita i donarà permís perquè obri

L'Ajuntament exigeix a la comunitat islàmica que insonoritzi millor el local de sota el bloc de pisos

La mesquita d'Arenys de Munt s'obrirà al local que des de fa mesos ha llogat la comunitat musulmana, al costat del Pi Gros. L'Ajuntament ha demanat a l'enginyer de la comunitat musulmana que presenti un annex al projecte on es millori la insonorització del local, tal com es recollia en una de les al·legacions presentades. Quan s'hagi presentat aquesta documentació el govern municipal donarà el permís d'obres per adequar el local com a centre d'oracions, tal com ja recull el projecte que van presentar a l'Ajuntament. «No ens podem negar al fet que obri, un cop els tècnics inspeccionin el local i donin el vistiplau. Hi tenen tot el dret», recorda l'alcalde.

La comunitat islàmica, per la seva part, haurà de demanar també permís als veïns del bloc per fer una rampa d'accés a l'edifici. «No s'hi poden oposar perquè s'incompliria la llei de mobilitat», apunta l'alcalde. Segons explica Mora, fins al darrer moment l'Ajuntament a través de les finques del municipi i ell mateix ha fet gestions per mirar de buscar un altre local més adient per traslladar la mesquita. «Ho hem intentat fins a la sacietat però els preus eren molt alts i no es podien afrontar», explica. El grup municipal de la CUP va proposar en el debat que es va fer a l'emissora municipal d'ubicar el centre de culte a l'hotel d'entitats o als magatzems que l'Ajuntament té al polígon industrial. El govern, però, no ho veu factible, ja que les naus estan ocupades i algunes, amb llogaters, i a l'hotel d'entitats l'edifici encara no és del tot municipal, tot i que s'hi fa un ús com a magatzem de les carrosses dels Reis i l'ocupen algunes entitats.

Model de convivència

L'alcalde confia que s'entengui la decisió entre els veïns que en un primer moment van expressar el seu malestar per l'obertura del local. «Espero que s'entengui i es condueixi cap a una manera convivencial. És un lloc de pregària on no hi han d'haver aldarulls», conclou. Mora defensa que la comunitat islàmica fa més de vint anys que conviu al municipi sense cap problema. Per continuar en aquesta línia s'estan organitzant un seguit de xerrades per mirar que les dues comunitats es puguin conèixer millor. Els musulmans també tenen previst de fer una jornada de portes obertes un cop tinguin el local a punt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.