El cens del nucli antic de Lloret ha augmentat un 40% des de l'any 1998

El nucli antic de Lloret ha crescut un 40% pel que fa al nombre d'habitants en els darrers dotze anys, i actualment hi viuen 10.478 persones, de les quals 5.591 són homes i 4.887 són dones. L'any 1998, la xifra total d'empadronats al nucli antic era de 6.396 persones. Pel que fa a la nacionalitat, gairebé un 50% procedeix de fora de l'Estat.

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), assenyala que aquesta dada «contradiu la idea general que el nucli antic ha perdut habitants en els últims anys», i opina que «reforça el full de ruta» marcat per l'equip de govern, «que implica aconseguir la sostenibilitat social». Crespo destaca que l'equip de govern treballa «per afavorir un major equilibri entre turistes i visitants, especialment en zones com el nucli antic», i assenyala que, en aquest sentit, s'han elaborat les ordenances per al tancament dels comerços a les deu de la nit, la prohibició d'obertura de nous locals d'oci nocturn al centre i la creació de nous productes turístics que ajudin a desestacionalitzar la temporada.

Superant Blanes

En els darrers mesos, tot i que les xifres es mantenen força semblants, Lloret de mica en mica s'està distanciant de Blanes quant al nombre d'empadronats. Aquest mes de març, Lloret té 40.269 empadronats, mentre que Blanes, en el dia d'ahir, en tenia 40.063. Lloret i Blanes són, respectivament, la tercera i quarta població més habitades de la demarcació gironina, només superades per Girona i Figueres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.