Campanya unitària pel requisit lingüístic en l'administració valenciana

La plataforma Sí al valencià vol que s'incloga en el projecte de llei de la funció pública que es debatrà pròximament

Un centenar de col·lectius cívics, sindicats i partits polítics, a excepció del PP, han impulsat una campanya unitària amb l'objectiu d'intervindre davant la discussió en les Corts del projecte de llei per a l'ordenació i gestió de la funció pública presentat pel govern valencià perquè s'incloga el requisit lingüístic. La campanya vol aconseguir que aquest projecte, que no diu res sobre la qüestió lingüística, incorpore el coneixement del valencià com a condició per a l'accés a la funció pública en l'administració autonòmica, amb l'objectiu que els ciutadans puguem ser atesos en aquesta llengua. Sobre la qüestió, PSPV, EU i Compromís han acordat presentar una esmena conjunta al projecte de llei perquè el PP accepte exigir una adequada competència lingüística segons les característiques de cada lloc de treball, que s'haurien de catalogar.

La presentació de la campanya i la plataforma que la impulsa, anomenada Sí al valencià, va tindre lloc ahir a l'Octubre CCC de València. En l'acte, el president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, membre actiu de la plataforma, va remarcar que més del 60% de funcionaris valencians tenen acreditada la competència lingüística en els exàmens oficials, de manera que el requisit «no suposaria cap problema d'organització». Segons Gómez, «fer-ho legal és només una decisió política que no es pot demorar més».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.