Endesa assegura que tots els pobles del Baix Empordà tindran llum diumenge

Els nuclis urbans seran els primers

El director d'Endesa a Girona, Agustí López, va dir que la intenció de l'empresa és que diumenge tots els municipis, encara que només sigui el nucli antic o el poble mare, tinguin fluid, ja sigui a través d'un generador o perquè ja s'han connectat a la xarxa elèctrica. Així ho va exposar als alcaldes de la comarca, que van ser convocats a un consell per via d'urgència perquè alguns veïns de diversos municipis començaven a demanar explicacions als alcaldes. «Els alcaldes estàvem cansats de la falta de comunicació amb les administracions i de tantes previsions d'Endesa», va dir el president comarcal, Ricard Herrero, que va sentenciar: «Volem informació fidedigna.»

López va recordar que la subestació de Castell d'Aro, la més malmesa de totes i que cobreix Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Calonge i Tossa de Mar, no estarà reparada fins diumenge, encara que la cobertura no es farà fins dimarts o dimecres. I pel que fa a la resta, a part d'un generador per poble, s'anirà recuperant «a mesura que es vagi avançant». En vista d'aquesta situació, els alcaldes de la zona creuen que seria prudent que els que hi tinguin segona residència descartin anar-hi aquest cap de setmana.

k

Més fotos, a www.elpunt.cat

L'alcalde de la Bisbal reclama suport al conseller Ausàs

i. rigall

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va visitar ahir la Bisbal per tal de conèixer la situació a la capital baix-empordanesa. Sortint de la reunió amb l'alcalde de la ciutat, Lluís Sais, el conseller va dir que s'havia fet «un recull de la feina feta i de les demandes de l'Ajuntament». En aquest sentit, l'alcalde va explicar que s'havia fet «un esforç pressupostari important» i va demanar «la col·laboració de l'administració en les despeses».

El conseller, que va admetre l'esforç que ha fet l'Ajuntament de la Bisbal, va qualificar la gestió del consistori d'«impecable», i va afegir que «cal que la companyia elèctrica assumeixi la seva responsabilitat» en espera de les conclusions de l'expedient informatiu que la companyia faci. L'alcalde va qualificar la companyia elèctrica de «mal endèmic del país», tot i que l'empresa elèctrica s'ha compromès a instal·lar generadors si no s'arreglen les línies aquesta nit, que per a molts seria la quarta sense llum.

La retirada forçada de l'exèrcit

tura soler

La UME (Unitat Militar d'Emergències) de l'exèrcit, que tenia cent soldats arribats expressament de la seva base de Saragossa treballant per treure neu i ajudar gent aïllada a les comarques gironines, es va haver de retirar dimecres al matí de forma precipitada en rebre un comunicat per fax de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat, en què se'ls agraïa els serveis prestats però se'ls deia que ja no feien falta.

Quan ja començaven la retirada van haver de fer, però, un darrer servei per assistir precisament personal del Ministeri de Defensa. Va arribar una petició d'ajuda per anar a rescatar uns treballadors de la base del Pení, que havien quedat aïllats per la neu des de dilluns i que no tenien mitjans per baixar des de la zona de les conegudes boles. Els camions de l'exèrcit van pujar a retirar la neu i els treballadors van poder baixar sense problemes. Després d'aquest darrer autoservei, els especialistes de la UME, que normalment van a fer els seus cursos de formació a la base de Sant Climent Sescebes, van tocar a retirada cap a Saragossa. L'avís de retirada de l'exèrcit no va agradar en àmbits de l'administració de l'Estat, on se sospitava que a la Generalitat li desagradava veure als mitjans de comunicació les imatges dels soldats fent tasques d'emergència a Catalunya. Fonts de l'administració de l'Estat consideren que els soldats estaven fent una bona feina per obrir camins i dur menesters a persones que havien quedat aïllades en urbanitzacions i masies. Dimecres al matí se'ls va veure ocupats netejant urbanitzacions a Vidreres.

Ahir, l'endemà de la retirada de l'exèrcit i tres dies després de la nevada, els Mossos i els bombers van posar en marxa un pla especial de protecció civil destinat a anar porta per porta a les cases aïllades per proporcionar material i aliments a aquelles persones que no havien pogut sortir per culpa de la nevada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.