Pèrdues econòmiques i augment del risc d'incendi als boscos pel temporal

La nevada de dilluns també passa factura als boscos: arbres caiguts i feina de vint anys perduda en un moment en què el sector silvicultor també nota els efectes de la crisi. «Plou sobre mullat», va afirmar el secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira. Després del temporal, la feina consisteix a visitar els boscos i analitzar-ne l'abast dels danys. Segons Rovira, però, encara és aviat per tenir-ne un balanç final, ja que encara hi ha alguns boscos colgats de neu i no hi poden entrar. Una primera anàlisi indica que les alzines sureres i els pins són els que més han patit el temporal. A més, hauran de retirar els arbres caiguts perquè, si no, eleven el risc d'incendi.

Les alzines sureres i els pins són els que, segons els primers balanços, han patit més els efectes del temporal. Segons el Consorci Forestal de Catalunya, la neu ha trencat arbres de boscos de plantacions del nord del Maresme però sobretot de les comarques gironines al Gironès, la Selva i el Baix Empordà. «En alguns llocs, el efectes del temporal han estat catastròfics», va dir.

Després del temporal, la primera feina dels propietaris forestals ha estat l'obertura dels camins i la retirada de troncs que han caigut al mig del pas. Tot just ara, es comencen a avaluar els danys als boscos, principalment els gironins. «L'afectació més important és en els boscos de suro i les coníferes», va detallar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.