La crítica dels alcaldes gironins a les elèctriques s'estén al municipalisme català

El manifest crític del món local continua rebent adhesions i més de 75 municipis de la demarcació ja l'han subscrit

La indignació dels alcaldes de les comarques gironines pels dies que molts municipis han estat sense llum i la lenta reacció de les companyies elèctriques rebrà el suport del municipalisme d'arreu del país, i es preveu que les dues entitats que aglutinen els municipis catalans s'adheriran també al crític manifest per la situació viscuda pel temporal.

El malestar dels alcaldes per la desinformació de què han estat objecte durant tot l'episodi queda reflectit en el manifest, que en la primera jornada va rebre el suport de quaranta-dos municipis, però ahir a la tarda ja hi havia més de setanta-cinc ajuntaments que subscrivien el contingut del document contra les empreses elèctriques. Els alcaldes de Lloret (CiU), Llagostera (CiU), Palafrugell (ERC), Palamós (PSC), Sant Feliu de Guíxols (PSC) i la Bisbal (ERC) van ser els impulsors del manifest, que està rebent una resposta unànime dels municipis. Precisament, l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, es mostra satisfet per la resposta dels consistoris de les comarques gironines. En aquesta línia, en relació amb el municipalisme Crespo assenyalava: «Som la força de Catalunya i units aconseguirem més fites.» S'espera que avui la llista continuarà creixent i, a més, Crespo va fer una crida a tots els municipis, consells comarcals i diputacions perquè l'adhesió al manifest s'oficialitzi a través d'un ple i d'una moció de suport.

La llista de municipis adherits va créixer especialment per l'adhesió ahir d'una trentena de municipis d'alcaldes socialistes, quan en la primera llista només n'hi havia dos. El responsable de política municipal del PSC a les comarques gironines, Narcís Casassa, considera que la iniciativa demostra que els alcaldes sempre estan «al peu del canó» i els ajuntaments han assumit el que els toca fer. També destaca que municipis on no s'han notat tant les conseqüències del temporal també s'hagin volgut afegir al manifest, per «solidaritat» i «estar al costat dels ciutadans».

Per la seva banda, el president de CDC a les comarques gironines, Eudald Casadesús, aplaudeix la iniciativa dels alcaldes, «per la solitud» que van sentir en relació amb la «inacció del govern». Des d'ERC, Sergi Sabrià considera que el manifest és «una bona iniciativa, per la voluntat de sumar i anar tots junts perquè això no torni a passar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.