Escola Valenciana presenta un software lliure en valencià

Softvalencià posarà a disposició dels usuaris les eines i manuals necessaris per normalitzar el valencià al món informàtic

Escola Valenciana i Softcatalà han presentat Softvalencià (http://www.softvalencia.org), una iniciativa que compta a l'assessorament de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i els serveis lingüístics de les universitats públiques. L'objectiu és posar a disposició dels usuaris un software lliure n valencià. Aquesta iniciativa permetrà que programes com Firefox, Thunderbird, el VirtualBox o el Kompozer, entre d'altres tinguen la seua versió en valencià. Segons informa Escola Valenciana, la proposta «promourà l'ús de la llengua» i posarà a disposició de tothom les eines i manuals necessaris per tindre un sistema «completament en valencià». A més, també tindrà un sistema de traducció i correcció amb les últimes actualitzacions de l'AVL. El traductor inclourà traduccions al castellà, l'anglès, francès i portuguès.

Altre dels objectius, és donar a conéixer la guia d'estil de les adaptacions valencianes, que complementa la guia d'estil per a la traducció de productes informàtics de Softcatalà i promoure la navegació en valencià perquè la llengua sega reconeguda a internet.

Escola Valenciana subratlla que Softvalencia no és «cap associació diferent de Softcatalà, sinò una iniciativa pròpia». La web de Softvalencià serà el punt on s'anirà recollint tot el software adaptat en valencià i on els usuaris podran usar i consultar les eines posades a la seua disposició. El president de l'entitat, Diego Gómez, indica que és necessari «avançar en la normalització lingüística en tots els àmbits i potenciar les variants del català és enriquir la llengua».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.