Es programen més de quaranta activitats durant la tradicional Setmana Santa de Girona

Més de quaranta activitats formen part de la programació d'aquest any per a la Setmana Santa de Girona. Entre els actes més notoris, destaca que aquest any la Confraria dels Dolors de Girona ha escollit la congregació homòloga d'Amer perquè exerceixi en la processó del Divendres Sant de confrare d'honor, en reconeixement dels 300 anys d'història de la congregació. En nom de la congregació, serà l'alcalde d'Amer, Narcís Junquera, qui portarà la bandera en la processó del Sant Enterrament.

El penó, a Sant Pere

Per la seva banda, la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona ha escollit Josep Maria Esteba penoner d'aquest any. El president de la confraria, Carles Mascort, detalla que la tria es fa per «reconèixer la tasca des de fa molts i molts anys de la secció de vestes d'Esteba». Això suposarà que dimecres el penó el portin a la plaça Sant Pere, on viu Esteba. Curiosament, serà la segona vegada que el domicili custodiarà el penó, ja que el 2006, quan el penoner va ser Josep Maria Font, se li va fer l'entrega en aquest domicili, ja que ell és de la Bisbal.

Encara dels manaies destaca l'anunci del mateix Mascort que deixarà la presidència aquest any, després de sis anys al capdavant de l'entitat, per decisió personal i per donar l'oportunitat a altres companys de la confraria de presidir-la. Dissabte a la tarda, l'associació farà a la plaça dels Apòstols l'assaig d'infants, que cada any té més èxit de participants. El pregó de Setmana Santa d'aquest any serà a càrrec de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, i es farà dilluns, a les vuit del vespre, a la Fontana d'Or. Divendres que ve s'obrirà la tradicional Exposanta a l'església dels Dolors, que es podrà visitar fins a l'1 d'abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.