Amos de gossos es manifesten a Terrassa per reclamar un espai on deixar-los lliures

El PP demanarà avui al ple municipal que es creï una comissió d'estudi per aplicar l'ordenança

La concentració és a les set de la tarda a la plaça Vella. Els manifestants i els seus gossos portaran un mocador vermell com a distintiu. Amb aquesta protesta, els propietaris dels gossos volen denunciar «la persecució» que reben de la policia municipal, que ha incrementat el control en les últimes setmanes. Són ja diverses persones les que han estat sancionades amb multes d'entre 90 i 300 euros per dur el seu animal sense cadena. Aquest col·lectiu vol reclamar que es compleixi l'article 16.2 de l'ordenança municipal sobre tinença d'animals domèstics. En aquest sentit, volen un espai tancat on els animals puguin estar sense cadenes. L'impulsor de la manifestació, Josep Solanilla, va insistir ahir que els propietaris dels gossos pague «els impostos» i també tenen els seus drets.

Aquest grup, que passeja els animals al parc de Vallparadís, presentarà avui al matí la seva queixa a la síndica de greuges, Isabel Marquès. Tot i això, encara estan esperant una reunió amb el responsable municipal. Aquestes persones ja van transmetre la seva preocupació a l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, durant la inauguració de la passarel·la entre el Segle XX i Can Palet.

El grup municipal del PP presentarà avui en ple municipal una proposta de resolució en què sol·licita a l'equip de govern que creï una comissió d'estudi per valorar i decidir sobre la procedència o no de l'aplicació de l'article 16.2 de l'ordenança de control i tinença d'animals domèstics. Aquesta comissió hauria d'estar integrada, segons el PP, per un representant de cada grup municipal de l'Ajuntament, per un representant de cadascuna de les entitats que van participar en la comissió d'estudi per a l'elaboració de l'ordenança, així com per un representant de les entitats representatives interessades o afectades com ara les associacions de veïns i les entitats representatives del col·lectiu de propietaris de gossos, entre d'altres.

El portaveu popular, Gabriel Turmo, va recordar que aquesta comissió ja esta constituïda. Tot i això, considera que l'article 16.2 que preveu habilitar un espai per deixar els gossos sense cadena no s'ha desenvolupat. «Hi ha una demanda, per això, que caldria afrontar i donar una solució», va indicar Turmo, que va recordar que en d'altres municipis ja hi és. En aquest sentit, el portaveu popular va indicar que l'objectiu de la proposta és que «tothom pugui participar».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.