Una festa universitària de borratxera es trasllada a Salou a partir de demà

La controvertida celebració, que aplegarà fins a 8.000 joves britànics, es feia fins ara a Calella

L'Ajuntament de Salou de moment veu l'arribada d'aquesta festa universitària com un fet «positiu», segons van explicar ahir fonts municipals, ja que suposarà l'estada al municipi d'un volum important de joves turistes. La festa, ara rebatejada com a Saloufest, se celebrarà en dues tongades a la capital de la Costa Daurada: la primera, des de demà fins divendres que ve i la segona, del 5 a l'11 d'abril. En total, el consistori calcula que es traslladaran a Salou fins a 8.000 universitaris en el festival organitzat per l'agència britànica I Love Tour.

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la policia local de Salou han mantingut diverses reunions per tal de configurar un dispositiu especial de seguretat que garanteixi que la festa es desenvolupi sense problemes. Així, s'han delimitat tant els hotels on s'allotjaran com els locals d'oci nocturn on es traslladaran durant les nits els participants a la festa, i s'ha previst també la creació d'un dispositiu sanitari especial, amb un reforç del servei d'ambulàncies i del personal mèdic. «Coneixem l'experiència de Calella i hem treballat a partir d'això per evitar problemes», van relatar les mateixes fonts municipals.

El consistori salouenc també confia en el bon desenvolupament del festival ja que, segons recorda, és organitzat per una agència professional que, fins i tot, comptarà amb un servei propi de seguretat privada.

En qualsevol cas, si durant aquests dies es registressin incidents a la població, el consistori assegura que treballaria perquè la celebració no es tornés a repetir.

Calella, satisfeta

Per la seva banda, a l'Ajuntament de Calella la notícia de la marxa de la festa de joves universitaris britànics que durant deu anys ha trasbalsat les nits de Setmana Santa al municipi turístic ha estat molt ben rebuda. El govern local, de fet, vincula la decisió dels promotors amb la posada en marxa d'una ordenança de civisme al municipi. «No volem aquest tipus de turista que malmet la imatge de destinació familiar i de qualitat que ha de distingir Calella, i ens alegrem que el Calellafest no se celebri aquest any a la ciutat», va explicar el regidor de Governació, Jaume Palet (ERC).

El regidor relaciona la fugida del col·lectiu amb l'aplicació d'una ordenança de civisme especialment intransigent amb actituds vinculades al consum d'alcohol en grup al carrer, el soroll i els crits a la via pública i les destrosses al mobiliari urbà (Salou ara treballa en la redacció d'un text similar). «L'any passat ja vam advertir els organitzadors que treballàvem en un document que ens permetés actuar contra l'incivisme, i aquest any ens van trucar per saber si ja funcionava», diu el regidor, que hi afegeix: «Quan els vam dir que sí, ja ens van advertir que possiblement buscarien una altra destinació.»

Palet recorda que l'ordenança és el punt final d'un llarg procés de pressió policial contra els grups «d'incontrolats». «El 2009, la policia va marcar molt de prop els grups de joves i exceptuant el primer dia, en què hi va haver més descontrol, la resta de la setmana la situació va millorar», assenyala Jaume Palet.

L'Associació Turística de Calella (ATC), que aplega la major part d'empreses del sector, vincula també el trasllat de la festa amb la crisi i el tancament d'algunes de les sales que habitualment ocupaven. La vicepresidenta, Isabel Mallol, reconeix, però, que alguns establiments patiran com a conseqüència pèrdues econòmiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.