Tortosa viu la Passió

Més d'un miler de persones participen en la processó més important de la ciutat

Silenci. El so de tambors ressonant pels carrers estrets del nucli antic, a vessar de gent. Aquest és l'ambient que es va viure ahir al vespre a Tortosa, amb la celebració de la processó de la Passió, un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa tortosina. Centenars de persones van sortir al carrer per ser partícips d'aquesta celebració, que té una tradició de més de 200 anys. Una estona abans de les vuit, l'hora prevista per donar el tret de sortida a l'acte, els veïns més previsors ja tenien les cadires col·locades al carrer de la Rosa, el primer per on passa la processó. Mentrestant, a la plaça de la Verge de la Cinta, els més curiosos contemplaven els onze passos de les corresponents confraries, que estaven exposats des del migdia. Poc a poc, amb l'aglomeració dels espectadors, van començar les petites disputes per ocupar un lloc privilegiat i veure els misteris compostos de figures a mida real des de primera fila.

Amb un quart de retard es va iniciar la processó. Al pas dels armats i els tambors que la encapçalaven es feia el silenci, i els més afortunats s'ho miraven des del balcó. La peculiaritat d'aquesta processó, organitzada per l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa, és que representa la passió i mort de Crist de manera completa i en una data del tot inusual en altres ciutats, el diumenge de Rams. Potser per això, la processó també és multitudinària pel que fa a la participació, amb més d'un miler de vestes.

30 anys de l'agrupació

Josep Borrell, president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa, es mostrava satisfet, poc abans d'iniciar la processó, per l'alta participació: «Cada any esperem batre un rècord pel que fa a l'anterior. Tothom es pren la processó amb molt d'ànim, sobretot quan veiem que hi ha gent jove que s'hi està sumant.» De fet, la processó va comptar amb força jovent, sobretot tocant els tambors. Borrell també es va mostrar orgullós perquè enguany s'han complert 30 anys de l'aprovació dels estatuts de l'entitat, i en va fer un balanç molt positiu. «Si molts dels que ho van començar ara veiessin tot el que hem aconseguit a la Setmana Santa de Tortosa, segur que s'emocionarien», va assegurar Borrell.

Per acabar d'arrodonir l'aniversari només falta que el centre d'interpretació de la Setmana Santa sigui una realitat, possiblement l'any vinent. «Per l'agrupació, serà un punt d'inflexió perquè les figures es podran veure durant tot l'any», va assenyalar Borrell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.