«Christus», a partir de divendres a l'Orfeó d'Olot

Divendres sant comencen les representació de Christus de l'Orfeó Popular Olotí. Es tracta de la interpretació de 24 quadres plàstics –els actors estan quiets– en què es mostren les últimes hores de la Passió. Un centenar de persones col·laboren per fer possible que continuï essent «un espectacle que cal veure per creure», segons afirmen els organitzadors. Les actuacions seran divendres a les 4 i les 7 de la tarda, dissabte a les 7 de la tarda i el diumenge 11 d'abril a les 4 de la tarda, dirigides totes per Joan Martí. Les representacions atrauen cada any més gent, fins al punt que per a la sessió del dia 11 ahir ja quedaven ben poques localitats disponibles.

Christus té l'origen el 1946, quan es va representar per primer cop, dirigit pels pintors Bartomeu Mas Collellmir i Josep Pujol, i amb l'Orfeó com a escenari. Aquests dos directors es van inspirar en allò que es produïa a l'aleshores potent indústria de la imatgeria religiosa local. En una primera etapa, només es va representar tres anys seguits. El 1958 es va recuperar, però al cap d'un temps es va produir una altra interrupció. El 1995, amb motiu de la mostra d'art religiós d'aquell any, es va tornar a escenificar, al Teatre Principal. Dos anys més tard l'espectacle torna a l'Orfeó, on des de llavors s'ha anat representant ininterrompudament. En aquests 13 anys s'han anat afegint escenes i variant els episodis bíblics.

Per segon any consecutiu, l'Orfeó, el Museu dels Sants i el restaurant Self Service La Garrotxa ofereixen al públic foraster un paquet que inclou l'esmorzar, el dinar, la visita al museu i l'assistència al Christus a un preu d'entre 25 i 30 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.